AKTUELNO

Srpski sportisti poslednjih mesec dana ostvarili su neverovatne rezultate što u klupskom, a što u pojedinačnom sportskom takmičenju.

Srbija je ta koja pravi neobjašnjive vrhunske sportske rezultete, kažu Vanja Udovičić, bivši najbolji vaterpolista sveta i ministar omladine i sporta i Nikola Lončar, proslavljeni košarkaš.

Njih dvojica, gostujući na TV Pink, osvrnuli su se i na Evropsko prvenstvo u košarci, pohvalivši srpski ti i selektora Aleksandra Đorđevića.

Lončar je rekao da srpski sportisti ostvaruju sve veći uspeh u individualnom sportu, i da je to neobjašnjivo. Komentarišući nastup repretzentacije Srbije na Evropskom prvenstvu Lončar ističe da ne smemo da olako shvatimo Belgiju.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Mi smo velika košarkaška sila i nas se svi plaše, ali moramo, kao i uvek da imamo respekt prema suparničkom timu. Sale i njegovi igrači pokazali su da su na nivou i treba da imamo poverenje u sve njih. Ništa tu ne bih menjao – rekao je Lončar.

Lončar je dodao da se košarkaši Srbije u nastavku Evropskog prvenstva ukrštaju sa grupom u kojoj su Španci, Hrvati, Crnogorci... i da će biti teških utakmica.

- Španci su najači, Hrvati igraju fenomenalno... Mislim da osmorica Španaca igraju u NBA, oni su ne samo favoriti u grupi, već i favoriti za osvajanje prvenstva. Za mene je Slovenija ta koja će biti iznenađenje prvenstva – dodao je Lončar.

Udovičić je rekao da se rezultat sportista ne možemo da pripišemo samo sebi, jer je to rezultat celokupnog sistema i rada poslednjih četiri godina.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-U ove poslednje četiri godine osvojili smo isti broj medalja kao u 14 godina, od 2000. do 2014. godine. To pokazuje da je srpski sport u ogromnoj ekspanziji i da smo podigli nivo naših rezultata na evropski i svetskim takmičenjima. Ove godine su nas mnogi sportisti obradovali, pa i oni od kojih nismo očekivali tako ogromne i velike rezultate. Fenomenalnih i prelepih mesec dana iza nas, pa gde je i fudbal, klupski fudbal pokazao rezultate. Pokazali su da se u Srbiji može da igra najkvalitetniji evropski fudbal. Tu je i reprezentacija koja je na korak od kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i koja posle dužeg vremena pojaviće se na velikom takmičenju. Vaterpolisti su osvojili svetsku bronzu, kajakaši zlato/bronzu, džudista zlato na SP, rvač zlato na SP, odbojkaši bronzu na EP, sportsko penjanje evropsko zlato... Tako da je iza nas 30 dana vrlo intenzivnih sa ogromnim sportskim rezultatima – istakao je Udovičić.

Udovičić dodaje da je do sada pokušao da sa svih takmičenja bodri srpske sportiste.

-Mislim da ću uspeti da posetim naše košarkaše i da ću biti u četvrtfinalu na tribinama kako bi ih bodrio – zaključuje Udovičić.

#Nikola Lončar

#Vanja Udovičić

'