AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa novim prvakom sveta u džudou Nemanjom Majdovom i bronzanim odbojkašima sa Evropskog prvenstva i zahvalio im se što su obradovali naš narod.

Vučić je, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, na prijemu u zgradi Predsedništva poručio da Srbija želi da ulaže u sport i da će osvajači odličja najkasnije do četvrtka biti nagrađeni.

Foto: Tanjug

"Hvala vam što ste obradovali naš narod, video sam da je zbog Majdova bilo veliko slavlje i u Republici Srpskoj. Zahvalio bih se na velikoj borbenosti, na medaljama. Znate koliko su se svi nervirali i sekirali, samo je Nikola (selektor odbojkaša Grbić) bio miran. Svi su bili sjajni, vi ste ponos Srbije. Verujem da će te doneti svima nama još radosti", poručio je Vučić sportistima.

Vučić je najboljem blokeru Evropskog prvenstva Srećku Lisincu rekao da bi u rodnom mestu odbojkaša, Vrnjačkoj banji, trebalo da se sagradi odbojkaški centar, podsetivši da se u tom mestu napravili bazeni u koje je uloženo 1,5 miliona evra.

Foto: Tanjug

Kako je naglasio predsednik Vučić, država je spremna da uloži novac i u domaćinstvo odbojkaših i džudo prvenstava.

Foto: Tanjug

"Spremni smo da platimo, ako postoje uslove da dobijemo organizaciju. Ponudićemo i Arenu, želimo sa pružimo najbolje uslove. Bitna su nam Evropska i Svetska prvenstva, naravno i Olimpijske igre na kojima će naši sportsti u Tokiju imaći veće nagrade za uspehe", rekao je Vučić, dodavši i da je plan i da se krene u renoviranje fudbalskih stadiona.

Prvak sveta u džudou Nemanja Majdov naglasio je da je od početka verovao da će biti najbolji na šampionatu u Budimpešti.

"U finalu je bilo lakše nego što sam očekivao. Bio sam najmlađi učesnik, autsajder, ali sam ih sve iznenadio", rekao je Majdov. Vučić je od odbojkaša dobio dres reprezentacije Srbije sa potpisima igrača, a od Majdova statuu džudiste.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Doček

#Medalja

'