AKTUELNO

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je da je nepravedno ostala bez zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Španović je na svojim profilima na Fejsbuku i Tviteru objavila da je uverena da joj u budućnosti neće izmaći svetsko zlato, uz postavljenu sliku na kojoj se vidi kako ju je broj koštao velikog uspeha.

-Nepravda. Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje, kad-tad - napisala je Španović.

Neverovatnim raspletom Španović je ostala bez medalje, u šestoj seriji imala skok za zlato, ali joj se odlepio broj prilikom skoka i ostavio trag u pesku, pa je završila takmičenje na rezultatu iz druge serije 6,96 metara, na samo centimetar od bronze.

Pročitajte još: ODBIJENA ŽALBA! Španovićeva IPAK BEZ MEDALJE! SKANDALOZNO SUĐENJE NA SVETSKOM PRVENSTVU U LONDONU!

Atletski savez Srbije odmah je upitio žalbu na odluku, ali je ona kasnije odbijena, što je izazvalo žustru reakciju prvog čoveka srpske atletike Veselina Jevrosimovića.

- Sramotno suđenje ženskog skoka u dalj na SP u Londonu. Odluka je doneta isključivo na osnovu video snimka. Ivana je za nas svetska šampionka - objavio je na Tviteru Jevrosimović.

Zlatna medalja pripala je Amerikanki Britni Ris (7,02 metara), srebro Ruskinji Dariji Klišinoj (7,00), a bronza Tijani Bartoleti iz SAD (6,97).

#Ivana Španović

#Skok

'