AKTUELNO

Od 20.30 sati u finalu se sastaju domaćin Mađarska i Hrvatska.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je danas u meču za treće mesto savladala Grčku 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

Pročitajte još: Srpski teniser Hamad Međedović u finalu Evropskog prvenstva!

Srpski tim uspeo je da se psihološki oporavi posle poraza od Hrvatske u polufinalu i novom pobedom nastavi kontinuitet medalja na velikim takmičenjima, na 10. uzastopnom.

Udovičić čestitao vaterpolistima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitiku vaterpolistima koji su osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. - Neverovatan niz, do sada nepoznat svetskoj sportskoj istoriji, osvajanja medalja naših vaterpolista ne prestaje! Čestitam osvajanje svetske bronzane medalje šampioni, desete u kontinuitetu bez prekida sa olimpijskih, svetskih i evropskih takmičenja! - navodi se u čestitki ministra Udovičića, saopštilo je Ministarstvo.

Čestitka i od predsednika

- U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, čestitam vam pobedu koju ste ostvarili u borbi za treće mesto na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u vaterpolu. Svaka medalja osvojena za Srbiju čini nas ponosnima. Duboko verujem da ćete na narednim prvenstvima ostvarivati pobede i donositi nam radost - navodi se u čestitki predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Po dva gola postigli su Duško Pijetlović i Sava Ranđelović, a po jednom su se u strelce upisali Dušan Mandić, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Miloš Chuk, Viktor Rašović, Filip Filipović i Andrija Prlainović.

#Finale

#Medalja

#Svetsko prvenstvo

#vaterpolo

'