AKTUELNO

Srpski vaterpolisti Filip Filipović i Miloš Ćuk meč protiv Hrvatske nisu okarakterisali kao finale pre finala, ali su se složili da su pođednake šanse dva tima u borbi za finale Svetskog prvenstva u Budimpešti.

"Hrvatska i mi smo pokazali najbolji vaterpolo do sada. To nije finale pre finala, tek je polufinale. Znamo se veoma dobro, znamo gde su najjači, nema iznenađenja. Ko bude više pokazao u vodi ide u finale", rekao je Filipović za sajt VSS.

Iz hrvatske selekcije kažu da su šanse 50:50, što Filipović smatra realnom ocenom.

"Ni mi, ni oni nismo na nivou sa Olimpijskih igara. To ništa ne znači. Dosta zavisi od nas i potrudićemo se da tako bude i sutra. To sam rekao na početku i mislim i sada", naveo je kapiten branioca trofeja.

Njegov saigrač Miloš Ćuk kaže da je kvalitet Srbije i Hrvatske izjednačen.

"Mi kao uvek idemo na pobedu i da uđemo u finale. Zadovoljan sam što igramo sa njima jer obe ekipe igraju čist vaterpolo. Bice fer susret dve odlične ekipe kao što je uvek bilo. Uvek sve u okvirima sportskog ponašanja".

Ćuk je uz Srbiju i Hrvatsku među glavnog konkurenta za zlato svrstao i domaćina Mađarsku.

"Nije finale pre finala, ovde je i Madarska favorit za najviši plasman od samog početka turnira. Bice to duel dve najbolje odbrane na turniru, biće teško, tvrdo, sa puno duela. Teško ćemo ih probiti, ali smo u ranijim mečevima u tome uspevali što nas stavlja u ulogu favorita".

Kako je naglasio Ćuk, svima na turniru je cilj da Srbiju skinu sa trona na kojem je nekoliko godina.

"Hrvatski mediji su ih kritikovali zbog ubedljivih poraza od nas. Svima je cilj da nas pobede, to je važnije od medalje. Sve je to sportski, a mi ćemo se truditi da odbranimo i da ostvarimo rezultat kakav je bio u ranijim mecevima", zaključio je Ćuk.

Polufinale prvenstva sveta između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 22 sata.

#Filip Filipović

#Srbija

#vaterpolo

'