AKTUELNO

Turnir u basketu za dečake i devojčice pod nazivom "Kad porastem biću Joker", koji se igra "tri na tri", održaće se od 13. do 28. maja u Hali sportova na Novom Beogradu. Zaštitno lici ovog turnira je naš proslavljeni košarkaš Nikola Jokić, koji niže uspehe u američkoj "NBA" ligi.

Turnir je namenjen deci koja su 2002. i 2003. godište, a prijava i učešće su potpuno besplatni. Prijavljivanje je počelo 5. aprila i rajaće do 5. maja, a svi zainteresovani svoje prijave mogu poslati na Fejsbuk stranici.

Pored toga, turnir "Kad porastem biću Joker" ima i humanitarni karakter. Deca koja uđu u finale turnira i brojne poznate ličnosti će poslednjeg, finalnog dana, šutirati trojke, a svaki pogodak donosi 2000 dinara.

Foto: Promo

Sav novac biće uplaćen košarkaškom klubu "Ikar" iz Gornjeg Milanovca, sportskom klubu za decu ometenu u razvoju.

Finale turnira održaće se na otvorenom terenu "Vassilis Spanoulis", koji je kompanija "Beobasket", na čelu sa Miškom Ražnatovićem, izgradila i pokonila Beogradu.

Jedan od najuspešnijih srpskih sportskih menadžera, Miško Ražnatović, i partner ovog projekta, kaže da je lako dogovorio saradnju i podršku turniru, sa Nikolom Jokićem, koji je oduševljen idejom i šansom, koja se daje klincima da pokažu svoje umeće.

- Basket "tri na tri" je oduvek bila Nikolina igra i uža specijalnost, tako da se iskreno nada da će mu obaveze dozvoliti da se pridruži igri na završnom turniru - rekao je Ražnatović. Pobedničkom timu će naš proslavljeni košarkaš i kapiten naše reprezentacije, Miloš Teodosić, koji je takođe podržao turnir, pokloniti boravak u njegovom letnjem košarkaškom kampu "Teo4".

Turnir su podržali: Ministarstvo sporta i omladine, "Plazma Mini Mini" kao generalni sponzor, "Sport vision", "Rosa", "Beobasket", "Fiziocentar", "Els", "Media Max", "Gold distribution" i mnogi drugi.

#Dečak

#Košarka

#Sport

#Turnir

#devojčice

'