AKTUELNO

Srpski teniser izjavio je da zbog teškog žreba nije u mogućnosti da sporije započne odbranu titule na mastersu u Indijan Velsu.

Srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na mastersu u Indijan Velsu, pošto je u drugom kolu eliminisao Britanca Kajla Edmunda 6:4, 7:6 (7:5).

- Igrao sam veoma dobro u prvom setu, dok sam u drugom imao uspone i padove. Kajl je bio agresivan, napravio je mnogo vinera, a ni ja nisam grešio, osim nekoliko forhenda. Bio je odličan tenis i zadovoljan sam kako sam odigrao - rekao je Djoković posle meča.

Đoković je ponovo oscilirao, gubio je u drugom setu sa 3:0 i 5:2, ali je uspeo da nadoknadi brejk i slavi posle sat i 53 minuta.

Đoković, koji u Indijan Velsu ima neverovatan skor 48-6, sastaće se sa Del Potrom drugi put u dve nedelje, nakon što je slavio u meksičkom Akapulku.Đoković protiv Del Potra ima bolji međusobni skor 12 - 4.

- Nemam luksuz da idem polako, sada mi je rival Del Potro i daću sve od sebe. To je jedini put da pobedim takvog igrača. Niko ovakav žreb ne bi želeo, ali je tako. Igrao sam protiv Del Potra u Akapulku neizvestan meč, odlučilo je nekoliko poena i sada očekujem da će biti slično. Moraću da dam sve od sebe - zaključio je svetski broj dva.

Đoković je prethodne tri godine osvajao titule na mastersu u Indijan Velsu, gde ih ima ukupno pet.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 6.993.450 dolara.

#Novak Đoković

#Sport

#Tenis

#Turnir

'