AKTUELNO

Ministar omladine i sporta rekao da je Ćuprija "rasadnik talenata".

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je jutros da najsavremenija atletska staza nakon što je završeno Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani ide u Ćupriju, koja je "rasadnik talenata".

- Želimo da pojačamo infrastrukturno Ćupriju koja je rasadnik talenata. Cilj nam je da kroz jačanje infrastrukture i na lokalu napravimo decentralizaciju sporta - rekao je Udovičić gostujući na RTS.

On je dodao da je atletika najviše profitirala poslednjih godina, da Srbija dobija drugu zatvorenu atletsku dvoranu, da su izgrađeni stadioni, da atletika širi bazu i da vrhunski rezultati nisu izostali.

- Ako odete na stadione u dvorane videćete decu koja žele da budu nova Amela, Ivana, Bekrić - naglasio je Udovičić i dodao da je postalo normalno da Srbija bude domaćin velikim takmičenjima.

On je rekao da je želja da Srbija bude domaćin što više velikih takmičenja, da smo prethodnih nekoliko dana pokazali da smo "vrhunski domaćini", te da će se Srbija kandidovati i za Svetsko dvoransko takmičenje u atletici 2020. godine.

#Atletika

#Sport

#Vanja Udovičić

#Ćuprija

'