AKTUELNO

Premijer Srbije čestitao je Ivani Španović zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ivani Španović obaranje nacionalnog rekorda, postizanje najboljeg rezultata na svetu ove godine i zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu.

-Veliko mi je zadovoljstvo da čestitam Ivani Španović osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu u dvorani u Beogradu! Svaka čast za našu evropsku šampionku! Jos jedan u nizu vaših velikih rezultata kojima se ponosi Srbija- ističe se u čestitki premijera Vučića.

I ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitke atletičarki.

- Ono što je obećala to je i uradila! Svim srcem, svom snagom do zlata za Srbiju! Sjaj ove zlatne medalje je poseban jer je posle mnogo decenija osvojena u Srbiji, u Beogradu! Koliko je Ivana posebna, posvećena, koliko i kako je stalo da svaki put na najbolji način prezentuje našu zemlju najbolje govori činjenica da je pomerila svoje granice! Svaka čast kraljice - navodi se u čestitiki Udovičića.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Ivani Španović na osvajanju zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

- Navikla si Srbiju na pobede. Hvala ti što si nam ponovo vratila osmehe na lice. Suvišno je bilo šta reći osim onog što ti je cela sala večeras skandirala - Napred Ivana! - navodi se u čestitiki Nikolića.

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je atletičarki Ivani Španović na osvajanju zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Beogradu. - Upućujem vam najiskrenije čestitke u ime Narodne skupštine i lično ime na još jednom fantastičnom rezultatu, osvajanju najsjajnijeg odličja i obaranju ličnog i nacionalnog rekorda. Ivana, svaka čast - navodi se u čestitki predsednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković.

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je zlato na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Areni skokom od 7,24 metara.

#Aleksandar Vučić

#Ivana Španović

'