AKTUELNO

Fudbaleri Partizana u 2. kolu Lige Evrope protiv Astane u Kazahstanu odneli su pobedu. Utakmica je završena rezultatom 2:1 u korsit crno - belih.

Drugo poluvreme

90. minut - Igraće se još tri minuta u Kazahstanu.

81. minut - Sadik u novoj šansi. Sam je mladi napadač izašao pred Erića, ali je iskusni golman odbranio udarac.

78. minut - Sadik ponovo postiže gol, ali ovaj put posle dosta oklevanja sudija pokazuje ofsajd.

Foto: Beta/FK Partizan/Miroslav Todorović

73. minut - GOOL! Sadik još jednom pogađa gol Astane i Partizan vodi sa velikih 2:0. Asistenciju je zabeležio Natho, a pozajmljeni fudbaler Rome je zakucao loptu u mrežu!

61. minut - Ponovo se zatresla mreža Astane, ali je sudija podigao ofsajd zastavicu zbog toga što se Sadik našao u nedozvoljenoj poziciji. Šteta.

57. minut - Sjajna prilika za Partizan. Ovaj put Tošić izlazi sam pred Erića, ali golman Astane mu skida zicer.

48. minut - Neverovatan promašaj Sume. Sjajnu kontru je poveo Tošić, ali se omaleni vezista propisno obrukao pred golom Erića.

46. minut - Na samom početku drugog poluvremena izmena u ekipi Astane. U igru je ušao Roman Murtazajev, kazahstanski napadač. Mesto na terenu ustupio mu je Kižinčenko.

Prvo poluvreme

45. minut - Kraj prvog dela igre. Partizan je potpuno nadigrao Astanu i sasvim zasluženo na pauzu odlazi sa dobrim rezultatom.

44. minut - Fantastično igra Umar Sadik, iako su mnogi osporavali njegovo umeće, današnja partija dokazuje da Nigerijac zna fudbala. Odlična kretnja izluđuje rivala.

38. minut - Solidan pokušaj Asana. Otvara se igra na obe strane.

Foto: Beta/FK Partizan/Miroslav Todorović

29. minut - Inicijativa Partizana urodila je plodom. Udarac iz ugla izveo je Natho. Erić je izbacio loptu, ali ona je uz malo sreće ponovo stigla ispred njegovog gola, gde se našao Umar Sadik. Lako je bilo napadaču da donese prednost crno-belima

20. minut - Partizan pokazuje sve jasnije namere da iz Kazahstana odnese tri boda. Polako, ali očigledno pojačavaju ofanzivu. Na iskučenju se našao golman Astane, kada je projektil ispalio Slobodan Urošević. Korner za crno-bele, nakon kojeg je usledio još jedan udarac ka protivničkom golu.

Foto: Beta/FK Partizan/Miroslav Todorović

17. minut - Ponovo dobra intervencija Stojkovića, kombinovali su igrači Astane, ali je Ostojić dobro zagradio koptu i ostavio je Stojkoviću

16. minut -  Nešto mirnija utakmica u odnosu na žestok ritam sa starta utakmice. Osim nekoliko zanimljivih situacija, nema pravih prilika.

4. minut - Jak ritam na samom startu meča, Astana je prva pokušala. Utrčali su u kazneni prostor Partizana i iznudili korner. Sve se završilo bez problema za Vladimira Stojkovića.

1. minut - Počela je utakmica, prvi napad imao je Partizan. Tribine na "Astana areni" poluprazne.

Nursultan.Stadion: Astana arena. Sudija: Mohamed Al Hakimi (Švedska).

Astana: Erić - Rukavina, Šimunović, Tomašević, Šomko - Bajsebekov, Majevski, Sigurjonson, Petrušik - Žižinčenko, Rotariju.

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Natho, Zdjelar - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

#FK Partizan

'