AKTUELNO

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras sa 4:3 Salcburg u drugom kolu Grupe E, dok je Barselona u Grupi F Lige šampiona posle preokreta trijumfovala sa 2:1 protiv Intera.

Liverpul aktuelni šampion Evrope, pred svojim navijačima, bio je nadomak ubedljive pobede nad Salcbugom, s obzirom na to da su vodili sa 3:0, ali je austrijski tim uspeo da dodje do izjednačenja, ali i ne do bodova.

Domaćin je poveo pogotkom Sadija Manea u devetom minutu, da bi na 2:0 povisio Endi Robertson u 25. Ekipa Jirgena Klopa do tri gola prednosti stigla je u 36. minutu golom Mohameda Salaha.

Salcburg je do poluvremena uspeo da smanji zaostatak golom Hvang Hi-Čana u 39, da bi drugi deo meča doneo je dosta neizvesnosti posle goloa Takumija Minamina u 56.

Izjednačenje Salcbugru doneo je Erling Haland u 60, ali je Liverpul drugi pogotkom Salaha u 69. došao do trijumfa.

Ranije danas u Grupi E Napoli je na gosovanju protiv Genka igrao nerešeno 0:0.

Inter je u gostima protiv Barselone vodio od trećeg minuta pogotkom Lautara Martinesa, ali su Katalonci golovima Luisa Suaresa u 58. i 84. minutu došli do preokreta i trijumfa kojim su se izjednačili na čelu tabele sa Borusijim Dortmund.

"Milioneri" su ranije večeras u gostima sa 2:0 pobedili Slaviju Prag.

U Grupi G Zenit je sa 3:1 pobedio Benfiku, dok je Lion sa 2:0 bio bolji od Salcburga. U Grupi H Čelsi je sa 2:1 slavio na gosotvanju protiv Lila, a polufinalista prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona, Ajaks, pobedio ;je sa 3:0 Vaensiju.

#Barselona

#FC Inter

'