AKTUELNO

Novinar američkog Njujork Tajmsa Kristofer Kleri, u kolumni koju je posvetio Špancu Rafaelu Nadalu i njegovom osvajanju nove 19. gren slem titule u karijeri, osvrnuo se i na njegove najveće rivale Novak Đokovića i Rodžera Federera, u kojem ističe da je srpskom teniseru možda potrebna operacija posle povrede ramena.

Kleri je u svom tesktu objasnio i sa kakvim su se problemima susrereli Đoković i Federer na polednjem gren slemn turniru ove sezone. Kleri navodi da su trojica tenisera osvajali poslednji 12 gren slem turnira, a ističe i da niakda smo bliži 2020-im.

"Svi oni su pokazali znakove "smrtnosti". Federer je osetio bolove u leđima, a Grigor Dimitrov ga je pobedio u četvrtfinalu US opena. Tu je i Đokovićev problem sa ramenom, zbog kog je meč predao Vavrinki u osmini finala.

Moguće je da neće igrati duži period ako mu bude potrebna operacija ili poveći odmor", navodi novinar Njujork Tajmsa.

Da podsetimo, Đoković je pred početak US opena imao problem sa ramenom, a bol koji je osetio najviše nedaća mu je napravio u osmini finala kada je predao meč švajcarskom teniseru i tako ga onemogućio d abrani titulu u Njujorku osvojenu prošle godine.

Činilo se da mu je za tu povredu potreban samo duži odmor, ali američki novinar ističe da rasplet te situacije može da bude drugačiji.

"Imam informaciju da je Đokovićevo rame dosta problematično i da bi moglo da bude potrebno vise nego samo malo odmora", napisao je Kleri.

Đoković do kraja sezone ima planirano učeshe na turniru u Tokiju, posle čega će nastupiti na mastersima u Parizu i Šangaju, nakon toga ga očekuje završni turnir i Dejvis kup.

#Novak Đoković

'