AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Portugalije 4:2 (1:0) u utakmici B grupe kvalifikacija za EURO 2020.

Pred skoro 40.000 gledalaca na stadionu Rajko Mitić strelci za aktuelnog prvaka Evrope i osvajača Lige nacija bili su Vilijam Karvaljo u 42, Gonzalo Guedeš u 58, Kristijano Ronaldo u 80. i Bernardo Silva u 86. minutu Golove za Srbiju. Na debiju novog selektora Ljubiše Tumbakovića, golove su postigli Nikola Milenković u 68. i Aleksandar Mitrović u 85. minutu.

Srbiji su posle ovog meča ostale malne šanse za prolaz na Evropski prvenstvo putem kvalifikacija. Naredni meč Orlovi igraju za tri dana sa selekcijom Luksmeburga.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

90. minut - Utakmica je produžena za 5 minuta.

87. minut - U igru su ušli Katai i Luka Jović.

86. minut - Nada nije dugo trajala. Pogodak postiže Bernardo Silva.

85. minut - GOOOOOOOL! Mitrović postiže sjajan gol.

82. minut - Šutirao je Ljajić iz izgrađene pozicije iskosa levo, ali nije pogodio i vratio kakvu takvu nadu srpskom timu.

80. minut - Ronaldo pogađa po prvi put u Beogradu!

78. minut - Srbija napada Portugalce. Svom snagom se bore Orlovi.

69. minut - Odličan šut Ljajića, ali je dobro odbranio Patrisio i loptu prosledio u korner.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

68. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Milenković daje gol za nadu Orlova. Pogodio je popularni 'Bleki' posle kornera koji je izveo Tadić.

64. minut - Teška povreda Semeda i duži prekid na utakmici. Žuti karton Kolarovu zbog ovog starta. Žoa Kanselo ulazi umesto Semeda.

59. minut - U igru je ušao Adem Ljajić umesto Darka Lazovića.

58. minut - GOL! Gedeš pogađa, nasamario je Maksimovića.

53. minut - Ponovo je bilo opasno pred našim golom, Dmitrović se ovoga puta bolje snašao nego u onoj situaciji kod gola i uspeo iz dva pokušaja da zausatvi loptu koju je sa boka uputio Gereiro..

51. minut - Milivojević sa 16 metara opalio spoljnom, sve posle greške Portugalaca pred svojim golom - ponovo za malo. Ovoliko šuteva nije bilo u čitavom prvom poluvremenu, koliko u uvodnih sedam minuta drugog dela...

48. minut - Ronaldo je opalio sa ivice šesnaesterca, sam je sebi prethodno stvorio poziciju, ali lopta nije ušla u gol.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za jedan minut. Ponovo je Dušan Tadić iskreirao napad, poslužio Mitrovića, ovaj na bok za Kostića, ali njegovo ubacivanje u sredinu nije bilo uspešno. Presekao je pas Ruben Dijas.

42. minut - Gol za goste! Kiks Marka Dmitrovića, sudario se sa Milenkovićem i lopta je pala pravo na nogu Vilijema Karvalja, a ovaj sa pet metara rutinski ubacio u praznu mrežu. Tražili su naši faul, tražili igranje rukom - ništa od toga. Sve je regularno, kaže Čakir.

39. minut - Lazović vrlo opasan po levoj strani. Sada je naterao Rubena Dijasa da ga rukama zadrži, pa je Portugalac dobio žuti karton.

Foto: Tanjug/AP Marko Drobnjaković

38. minut - Srbija igra bolje. Opasan napad naših igrača po desnoj strani, opet je Lazović bio u glavnoj ulozi, prebacio je sa levog na desni bok uz pomoć jednog Portugalskog defanzivca koji je želeo da izblokira njegovo ubacivanje, naleteo je Kolarov i sa ivice šesnaesterca tukao snažno - za malo pored gola.

36. minut - Jedna od najlepših akcija našeg tima od početka utakmice. Tadić divno za Lazovića, ovaj lepo pokušao da nađe Mitrovića, ali ipak je bio ofsajd...

33. minut - Posle centaršuta Kolarova iz slobodnog udarca sa oko 35 metara trojica naših igrača krenula su na loptu, Mitrović, Milenković i Nastasić, ali nije nijedan nije uspeo da je zahvati.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinovic

28. minut - Kostić je probio po levoj strani i pokušao da iznenadi Rui Patrisija, ali bez uspeha.

23. minut - Oslobodili smo se pritiska Portugala, držimo loptu u nogama. Pokušaj solo prodora Lazovića po desnoj strani, uspeo je da centrira, ali je lopta završila u rukama golmana Patrisija.

21. minut - Marakanom se ori - Kosovo, Srbija.

Zvižduci za Ronalda

Publika na stadionu "Rajko Mitić" zvižducima i skandiranjem "Mesi, Mesi" dočekala je najboljeg portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda u utakmici protiv selekcije Srbije. Svaki kontakt sa loptom petostrukog dobitnika Zlatne lopte propraćen je zvižducima, pre svega sa zapadne tribine. Ronaldo je treći put u karijeri gost u Beogradu, sa lisabonskim Sportingom je igrao protiv Partizana i dva puta sa reprezentacijom.

13. minut - Novi centaršut posle prekida za Portugal, prvi šut je uputio ka golu Srbije Guedeš posle odbijene lopte, otišla je preko gola.

10. minut - Žuti karton za Maksimovića zbog starta nad Kristijanom Ronaldom. Publici se nije svidela ova odluka pa se čulo skandiranje - Mesi, MesI!

3. minut - Odlična prilika za Srbiju na samom startu meča. Probio je po levoj strani Kostić, centrirao na Mitrovića koji je spustio za Tadića koji je šutirao iz prve, ali pravo u golmana Rui Patrisija.

1. minut - Par sekundi nakon početka došlo je do prekida, Milenković je zakačio Guedeša koji je legao na zemlju,. Utakmica je brzo nastavljena.

SASTAVI:

STADION: "Rajko Mitić" SUDIJA: Čunejt Čakir (Turska) SRBIJA: Dmitrović - Milenković, Maksimović, Nastasić, Kolarov - Milivojević, Matić - Lazović, Tadić, Kostić - Mitrović. Klupa: Rajković, Radunović, Spajić, Rukavina, Gobeljić, Mladenović, Lukić, Milinković-Savić, Ljajić, Katai, Radonjić i Jović. Selektor: Ljubiša Tumbaković. PORTUGALIJA: Rui Patrisio - Semedo, Fonte, Ruben Dijaš, Rafael Gereiro - Danilo Pereira, Vilijam Karvaljo, Bruno Fernandeš - Ronaldo, Gonsalo Guedeš, Bernardo Silva. Klupa: Žoze Sa, Beto, Danijel Kariko, Žoao Mutinjo, Diogo Žota, Rafa Silva, Renato Sančes, Ruben Neveš, Mario Rui, Žoao Kanselo, Pici i Žoao Feliks. Selektor: Fernando Santoš.

#Evropsko prvenstvo

#Portugalija

#Srbija

'