AKTUELNO

Nije im uspelo da režiraju revanš za meč od pre pet godina.

Češki navijači spremili su dron sa zastavom "Kosovo je srpsko", uoči utakmice Kosovo - Češka na stadionu "Fadilj Vokri"! Selekcija tzv. Kosova domaćin je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. u subotu u 15 časova, a mere pretresa bile su rigorozne za gostujuće navijače.

Poznato je da češki ultrasi pružaju veliku podršku Srbiji i veoma često se na češkim tribinama kače transparenti "Kosovo je Srbija", ovaj put su želeli da prirede predstavu sa dronom, koji bi nosio zastavu "Kosovo je srpsko". Policija u Uroševcu je kod šest muškaraca i dve žene pronašla zastave i dron, koji su zaplenjeni, prenosi sajt "Indeksonlajn".

Oduzete su dve zastave Srbije, jedan transparent, jedan dron, jedna kamera i dva uređaja za radio-vezu. Takođe, jedan od Čeha imao je i državljanstvo Srbije, a svi su po nalogu tužioca poslati u pritvor. Podsetimo, pre pet godina, na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu na stadionu Partizana, duel je prekinut u 42. minutu zbog drona sa zastavom "Velike Albanije", kojim je upravljao Ismail Morina.

#fudbal

'