AKTUELNO

Velika tragedija!

Prva Špankinja koja je osvojila medalju na zimskim olimpijskim igrama Blanka Fernandez Očoa, pronađena je mrtva u blizini Madrida.

Skoro dve nedelje nakon što je poslednji put viđena živa njeno telo je pronađeno severozapadno od španske prestonice, saopštila je policija. Španski mediji podsećaju da je njen “mercedes” pronađen pre tri dana, nakon čega je organizovana masovna potraga koja na kraju nije imala srećan ishod. U potrazi su učestvovali policajci, obučeni volonteri, psi tragači, a korišćeni su i dronovi.

Fernandez Očoa je 1992. godine u Albervilu osvojila bronzanu medalju u slalomu, a zanimljivo da je prvu medalju na zimskim Igrama u istoriji Španije osvojio njen brat Fransisko u Saporou 1972. godine kada je bio najbolji u slalomu.

Nakon objave o smrti oglasio se i Rafael Nadal.

- Tužan sam zbog vesti o smrti važnog sportiste u istoriji španskog sporta. Pionirka u našoj zemlji u svom sportu. Mnogo podrške i snage potrebno je njenoj ćerki i porodici u ovim tužnim i teškim vremenima. Počivaj u miru, Blanka Fernandez-Očoa - napisao je Nadal.

#Smrt

'