separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

sport

MOMCI, MALOČAS JE POGINUO NAŠ DRAGAN, TRENING JE ZAVRŠEN! Mance je u septembru rođen, potpisao je za crno-bele i POGINUO!


Svakog 3. septembra već 34 godine navijači Partizana se sa velikom tugom sećaju Dragana Mancea.


Dragan Mance je rođen 26. septembra 1962. godine u Beogradu. Fudbal je počeo da igra u Galenici (sadašnji FK Zemun) od petlića.  

Svojom ogromnom voljom, zalaganjem i posebno osećajem za gol, brzo je prelazio iz selekcije u selekciju, tako da je, već sa nepunih 17 godina postao prvotimac tadašnjeg zemunskog drugoligaša.  

Nošen snagom svog raskošnog talenta i ljubavlju prema crno-beloj boji, 15. septembra 1980. prelazi u Partizan.  

Za Partizan je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Igrao je 4 puta za A, 7 puta za mladu i 2 puta za Olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.  

Živeo je u Zemunu sa ocem Ferdinandom, majkom Dušankom i mlađim bratom Goranom. Bio je neoženjen.  

Septembar je bio mesec kada se Dragan rodio, prešao u Partizan i nažalost, mesec kada je okončao svoj mladi život.  

Sećanje na njega ne bledi ni danas u srcima Partizanovaca, naprotiv, svake godine legenda se širi i na mlađe generacije, koje se nisu ni rodile kada je Dragan stradao u saobraćajnoj nesreći žurivši na trening tog 3. septembra 1985. godine.  

Bilo je to čudno septembarsko jutro, kasnio je na trening i žurio da što pre stigne, a na kraju ta brzina je odnela njegov život koji je tek bio počeo ili što bi neki stariji navijači Partizana često u priči o njemu umeli da pomenu - Bog je sastavljao idealni tim, a napadač je mogao samo biti Mance.  

Poslednji gol u dresu Partizana je postigao u prvenstvenom meču protiv Budućnost (2:1) odigranom u Humskoj, 1. septembra, golom iz penala u osmom minutu se oprostio, samo dva dana pre svoje smrti.  

Prvi za pogibiju je saznao tadašnji trener crno-belih Nenad Bjeković, koji je odmah prekinuo trening.  

- Momci, maločas je poginuo naš Dragan. Trening je završen - sa suzama je izustio Bjeković na šta se Manceov najbolji prijatelj Vladimir Vermezović srušio na teren.  

Plakali su crno-beli, plakala je cela SFRJ, 30.000 ljudi na sahrani došlo je da poslednji put oda poštu sjajnom fudbaleru Partizana.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti