AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su sa Kopenhagenom na stadion "Telia parken" revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i pobedili ukupnim rezultatom 6:7 posle neviđene drame u penal seriji!

Oslabljeni, ali veoma motivisani, fudbaleri Crvene zvezde otputovali su na revanš danskom Kopenhagenu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Rezultat iz Beograda (1:1) više je odgovarao domaćinu koji je na stadionu "Rajko Mitić", bez prave šanse, izvukao nerešen ishod sa bele tačke.

Ipak, ni "desetkovanom" šampionu Srbije, koji je u 54. minutu zbog drugog žutog kartona ostao bez Milunovića, Danci nisu uspeli da pomrse konce na putu do plej-ofa za plasman u elitu.

Foto: Tanjug/Anders Kjaerbye/Ritzau Scanpix via AP

Regularnih 90 minuta završeno je identičnim rezultatom kao i prvi meč, pa se otišlo u produžetke. Zvezda je uspešno odolevala pritisku domaćina uprkos lošijem brojčanom stanju i odvela revanš u penal završnicu.

Loš teren, neverovatni promašaji, ali i sigurno izvedeni udarci sa bele tačke doprineli su uzbudljivom finišu meča u kojem je zablistao Milan Borjan. Golman Crvene zvezde stavio je tačku na ovaj duel posle 11 serija, odbranivši šut Vinda.

Crveno-beli su tako obezbedili plej-of za plasman u grupnu fazu Lige šampiona gde ih čeka Jang Bojs.

KOPENHAGEN - CRVENA ZVEZDA

KOPENHAGEN: Gritebust – Varela (od 81. Bartolec), Papajanopulos, Nelson, Bengtson – Holse (od 75. Mas), Zeka, Stage (od 60. Falk), Fišer – Vind, Ndoje.CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 46. Žander)- Kanjas (od 58. Pankov), Jovančić - Vukanović (od 91. Jevtović), Marin, Ivanić - Boaći (od 81. Simić).

Otvorena i napadačka igra oba tima obeležila je uvodnih pet minuta igre, a ni start utakmice nije prošao bez sporne situacije. Zeka je u svom kaznenom prostoru nagazio na stopalo Ivanića, ali glavni arbitar smatra da to nije bilo dovoljno za jedanaesterac.

U 17. minutu kapiten Crvene zvezde uputio je fenomenalan centaršut ka Boaćiju, koji se ušunjao u šesnaesterac rivala, izbegao ofsajd zamku i zatresao mrežu Kopenhagena. Zvezda je od 17. minuta vodila 1:0!

Usledio je žuti karton za Ndojea, opomenut je i Borjan, a u 38. minutu žuti je dobio Jovančić. To je već treći karton za nekog od Zvezdinih fudbalera u dosadašnjem toku prvog poluvremena.

Na centaršut Bengtsoa koji je ostao zaboravljen u kaznenom prostoru Borjana, Ndoje je dobio vazdušni duel sa Rodićem i glavom zatresao mrežu Zvezde u 45. minutu. Bila je to prva prava šansa za Dance, pa su crveno-beli olako ispustili prednost. Bilo je to sve od prvog poluvremena.

Na samom startu drugog poluvremena usledila je nova opomena za crveno-bele - Boaći je zbog prigovora arbitru dobio žuti karton u 50. minutu.

Odlična šansa ukazala se domaćim igračima u 74. minutu. Bengtson je uposlio Fišera, koji se dobro snašao pored Pankova, ali je šutirao tik uz levu stativu. Vladan Milojević je pred kraj napravio i poslednju promenu u sastavu. Simić je na terenu umesto Boaćija.

Zvezda je imala šansu u drugom minutu nadoknade. Marin je centrirao za Pankova iz prekida, ovaj spustio loptu do Jovančića, čiji šut je završio preko gola.

Foto: Tanjug/Anders Kjaerbye/Ritzau Scanpix via AP

Krenuli su produžeci i odmah na startu Milojević je iskoristio svoje pravo na još jednu izmenu - u igru je umesto Vukanovića ušao Jevtović. Zvezda je odlično branila svoj gol u prvih pet minuta ovog produžetka. Mas je imao odličnu šansu, ali je Simić klizećim startom intervenisao u petercu.

Počeo je i drugi produžetak. Fišer je u 107. minutu pokušao šutem iz velike daljine, ali je izblokiran. U 113. minutu izjednačene su snage - crveni karton za Kopenhagen! Mas je vukao Žandera i zaradio isključenje, sada su oba tima sa 10 igrača.

Morali su penali: Marin bez gola!

Vind pogađa mrežu - 1:0 je za Kopenhagen!

Ivanić izjednačava - 1:1 je.

Fišer katastrofalno maši! Ostaje 1:1! Psihološka prednost za Crvenu zvezdu!

Jevtović gađa izvan stative.

Kipranin Soteriju pogađa - 2:1 vodi Kopenhagen.

Žander siguran, 2:2!

Bengtson gađa, ali Borjan skida loptu! OSTAJE 2:2!

Pankov siguran! 3:2 za Zvezdu! Veliki pritisak za Kopenhagen!

Zeka pogađa, rezultat je 3:3.

Penal za Crvenu zvezdu. Gađa Jovančić i maši. Lopta je otišla preko gola.

Senegalski reprezentativac puca, ali Borjan brani! Neverovatna drama na stadionu u Kopenhagenu. Borjan je odbranio čak dva penala!

Gađa Veljko Simić, ali preko gola.

Na liniju izlazi Bartolec i on gađa preko gola!

Degenek gađa i pogađa! 4:3 za Zvezdu!

Nelson, velika nada danskog fudbala, pogađa mrežu - novo izjednačenje, 4:4.

Gobeljić lagano pogađa gol - 5:4, vodi Zvezda.

Papajanopulos hvata kratak zalet i pogađa po sredini - 5:5.

Gađa Borjan i 6:5 je za Zvezdu!

Pogađa i Gritebust - 6:6.

Pankov siguran - 7:6.

Vind gađa, a Borjan brani! Zvezda je, posle dramatične završnice, a zahvaljujući Borjanovom neverovatnom umeću, zablistala i završila meč konačnim rezultatom 7:6 u svoju korist!

#FK Crvena Zvezda

'