AKTUELNO

Uoči turnira u Sinsinatiju najbolji teniser sveta Novak Đoković pričao je o generaciji igrača koji bi trebalo da naslede aktuelnu vodeću trojku u kojoj pored Srbija spadaju Rodžer Federer i Rafael Nadal.

- Neko će morati da se pojavi. Doći će to vreme, ali nadam se ne prerano. I dalje igramo najbolje na najvećim turnirima koji su nam najvažniji - rekao je Đoković i izdvojio jednog mladog igrača.

Srpski teniser je kao glavnog kandidata za budući svetski broj jedan naveo Dominika Tima, od koga je izgubio ove godine u polufinalu Rolan Garosa.

On je tu, u najužen krugu već godinama. Nekako mi deluje najzreliji od svih i kao neko ko ima iskustva na Grend slemu. Definitivno ga smatram nekim ko bi mogao da bude lider ovog sporta.

Još jedan interesantan igrač je Rus Danil Medvedev.

- On ima jako oružje u servisu i bekhendu. Servis je pojačao i kreće se bolje. Mentalno je jači i ima tu snagu da se dobro nosi u najvažnijim momentima. Biće sve bolji kako bude igrao više teških mečeva. Mnogo je radio i to mu se očigledno isplatilo - rekao je srpski as.

#Novak Đoković

'