AKTUELNO

Jedan od najpoznatijih italijanskih režisera i scenarista Đuzepe Pupi Avati želi da snimi film o Siniši Mihajloviću. On smatra da je životna priča srpskog trenera idealna da se od nje napravi bioskopski hit.

Avati ističe da nije reč samo o trenutnoj Mihajlovićevoj borbi sa leukemijom i činjenicom da iz bolničke sobe vodi Bolonju, već da je čitav život nekadašnjeg srpskog fudbalera fantastična filmska priča.

Napuniće bioskope

Avati je, inače, veliki ljubitelj fudbala i vatreni navijač Milana, pa je o Mihajloviću govorio na svoju inicijativu iako trenutno promoviše novi film "Gospodin đavo".

- Voleo bih da snimim film o Siniši Mihajloviću. Njegova priča bila bi divna za bioskop. Bio bi to veliki hit. Glavna tema bila bi priča o treneru koji se bori s opakom bolešću, ali ne odustaje da iz bolničke postelje vodi tim. Pritom, mnogo je detalja i epizoda iz njegovog života koji su poznate javnosti, a koji su takođe filmski - kazao je Avati.

Poznati filmski radnik, koji je tri puta dobijao Zlatnu palmu za najbolji film na prestižnom festivalu u Kanu, nije otkrio detalje poput onoga ko bi glumio Mihajlovića, da li je sa Sinišom već razgovarao o pravljenju scenarija i da li će sačekati da se trener Bolonje potpuno oporavi.

Pupi je samo naglasio da veruje da će Mihajlović pobediti opaku bolest.

- Kad sam čuo za Sinišu, ja sam se razboleo! Teško mi je pala ta vest, ali siguran sam da će pobediti u ovoj borbi. Molimo se svi za njega. Moj jedini film sa fudbalskom tematikom bio je "Poslednji minut", koji su ljudi voleli, ali nije dobro prošao na blagajnama. Od tada nisam želeo ni da pokušavam da radim film o fudbalu. Možda sad bude drugačije - istakao je Avati.

Komanduje iz kreveta

Ono što je pomenuo Avati o Mihinom vođenju kluba iz bolničke postelje najbolje je dočarala rimska "Republika". Naime, srpski trener, otkako je primljen u bolnicu 16. jula, svakodnevno održava vezu sa članovima stručnog štaba "crveno-plavih" putem Fejsbuka. Uglednom listu iz italijanske prestonice navodno je jedan od zaposlenih u Bolonji ukratko prepričao kako je izgledao jedan od takvih razgovora posle poraza od Kelna.

- Večerali smo u drugoj sobi, ali se kroz zidove jasno moglo čuti koliko je Mihajlović vikao. Ali to nas je obradovalo, to je bio dobar znak. Šef se očigledno odlično oseća - rekao je sagovornik "Republike".

#Film

#Siniša Mihajlović

'