AKTUELNO

Košrkašica Srbije Dajana Butulija rekla je će sutrašnji meč sa Švedskom u četvfinalu Evropskog prvenstva biti najvažnija utakmica na šampionatu.

- Kao i uvek, četvrtfinale je najbitniji meč na šampionatu. Mi smo prvi put u ovako ogromnoj hali i pred našim navijačima. Biće verovatno i malo pritiska, ali se nadam da ćemo se pokazati u pravom svetlu. Verujem i da ćemo preskočiti i ovu prepreku, lako - rekla je Butulija novinarima posle treninga.

- Srbija je grupnu fazu završila sa tri pobede posle velike drame i borbe. Vreme je da krenemo da igramo jednu utakmicu od samog početka. Od starta da budemo koncentrisane, više nego do sada. Verovatno su nam neke stvari malo i odvlačile pažnju. Ne smemo da gubimo vreme, ne sme da bude niti jedan prazan minut meča - osvrnula se Butulija na komentar selektorke Marine Maljković da igračice treba da shvate da je zagrevanje do 20 sati, a da od 20.30 kreće meč.

- Skrenula nam je pažnju na to. Protekle tri utakmice smo igrale malo slabije u prvom poluvremenu i posle se tek budile, kada je bilo i najbitnije - rekla je Butulija. Rival Srbije za polufinale biće Švedska, koja je u osmini finala izbacila domaćina Letoniju.

- Pobedile su jednog domaćina EP, sigurno da nemaju strah da dođu ovde i pokušaju da pobede i nas. Spremne smo i još više ćemo se spremiti do početka meča. One igraju borbenu košarku, ali to radimo i mi, još jače. Ne bojimo se. Znamo gde nas vodi pobeda -rekla je Butulija, koja je imala priliku da igra u Švedskoj.

- Nisam konkretno igrala sa devojkama koje su sada u reprezentaciji Švedske, ali poznajem njihov mentalitet. Koliko god da su one borbene, mi smo borbenije. Koliko god da su 'lude', mi smo još 'luđe'. Mislim da ni u čemu ne mogu da nam pariraju - zaključila je Butulija.

Meč između Srbije i Švedske igra se sutra od 20 sati i 30 minuta u beogradskoj "Štark areni".

#Švedska

'