AKTUELNO

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su danas srebrnu medalju u mešovitim parovima vazdušnim pištoljem na Evropskim igrama.

- Veliki je uspeh i naravno da smo srećni što smo probili led za tim Srbije, osvojili prvu medalju i verujem da će ih na kraju biti puno. Lično mi je drago što sam nastavio niz jer je ovo treća medalja na Evropskim igrama, nakon Bakua gde sam osvojio dve. Nadam se da će se niz nastaviti i za mene, ali i za nas strelce generalno. Evropske igre su nam i važna stanica i provera na godinu dana pred Tokijo - izjavio je Mikec posle takmičenja.

Foto: YouTube screenshot

- U finalu smo u startu krenuli da kaskamo za ruskom ekipom, posle smo pokušavali da ih sustignemo i bili smo blizu, ali sve u svemu danas su ipak oni bili bolji. Puno nam znači ova medalja jer i Damira i mene sutra čekaju nastupi u individualnim disciplinama. Sigurno će nam ovo dati dodatno samopouzdanje. Imajući u vidu da se ovde u Minsku deli po jedna kvota u svakoj individualnoj disciplini rezultati će sigurno biti vrlo visoki i kvalitetni i to me raduje - kazala je Zorana Arunović.

To je prva medalja za Srbiju na drugim Evropskim igrama koje se održavaju u Minsku.

Foto: Beta AP/Sergei Grits

Streljačko takmičenje u miksu bilo je prvo finale u prestonici Belorusije.

Drugi srpski tim u miksu koji su činili Bobana Veličković i Dimitrije Grgić zauzeo je 18. mesto.

Zlatnu medalju su osvojili Vitalina Bacarškina i Artjom Černusov iz Rusije, a bronzanu Sandra Rajc i Kristijan Rajc iz Nemačke.

#Medalja

#Streljački savez Srbije

'