AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da će poštovati svaku odluku o njegovom statusu.

- Poštovaću svaku odluku. Ako ostanem – nastaviću da radim najbolje što znam i mogu. Ako me smene, podržaću reprezentaciju kao i kad nisam bio selektor... I ako ne budem selektor, doći ću privatno u Luksemburg da gledam utakmicu reprezentacije - rekao je Krstajić za Žurnal.

Mladen Krstajić je pred smenom sa mesta selektora reprezentacije Srbije.

Srbija je u petak doživela debakl od Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naveo je da njegov odnos sa Fudbalskim savezom Srbije i predsednikom Slavišom Kokezom niko ne može da poremeti.

- Nikakvih problema nema, sa Slavišom niko i ništa ne može da me posvađa. Niti iko može da očekuje moju eventualno negativnu reakciju. Nema potrebe da se diže tolika fama oko mene, bitni su reprezentacija i septembar. Ko god da dođe posle mene, kadgod, sutra ili za godinu - dve, hoću da mu pomognem sve što me upita i što mogu - kazao je Krstajić.

Krstajić je ponovio da prihvata odgovornost i dodao da ništa ne bi menjao.

- Sutra bih opet na tu utakmicu izašao u formaciji 3-5-2, zato jer sam pravio analizu, mesec dana studirao šta igra Ukrajina... Studiozno smo sve radili, razgovarao sam sa igračima oko svega, prihvatili su... - kazao je Krstajić.

Dodao je da je "deplasirano" da se priča da bi se Srbija obrukala kada bi ponovo igrao isti tim.

- Deplasirano je da sada pričamo o tome, ali, da je Prijović dao gol, ko zna kako bi se odvijala utakmica. Podbacili smo, to stoji i svi smo svesni... - rekao je Krstajić i na pitanje da li bi opet izveo istih 11 odgovorio: "Ne, ali ne mogu da pričam o tome".

Krstajić je kazao da i dalje veruje da Srbija može da se plasira na Evropsko prvenstvo.

- Sa Krstajićem ili bez njega, najmanje je bitno. Za fudbal u ovoj zemlji, za narod koji ga voli bitno je da Srbija izbori igranje na Evropskom prvenstvu - kazao je Krstajić.

#Mladen Krstajić

'