AKTUELNO

Dobrinački FK "Sremac" je uz pomoć jednog sveštenika doživeo preporod i stigao do liderske pozicije u opštinskoj ligi Ruma-Irig

Kako ističe protojerej Đođe Pavlović za uspeh FK “ Sremac” zaslužan je pre svega red.

- Nedeljom idemo na Liturgiju, zatim nedeljni ručak, pauza i zatim sport. Takav je način življenja kod nas u selu – rekao je Pavlović.

Kako kaže, ljudi su izuzetno vredni, bave se poljoprivredom, puno se trude i rade, i svi, kako kaže, čekaju nedelju da se malo odmore i razonode.

Foto: TvPink Printscreen

- Skoro 20 godina sam paroh u Dobrincima, to su sve moji đaci, i sve nas je to povezalo u jednu priču da se zajedno okupimo i veselimo uspesima – rekao je Pavlović.

Kako kaže, ušao je u celu tu priču sa žarom i to je sve u selu lepo prihvaćeno i lepo je krenulo.

Predsednik FK “Sremac” Dušana Radovac kaže da je jako lepo biti na čelu kluba sada kada je sve ovako uigrano i lepo.

- Slavili smo 90 godina kluba, imali smo preko 200 zvanica – rekao je Radovac.

Potpredsednik FK i predsednik Mesne zajednice, Mirko Čestić, kaže da ovo mnogo znači i za samo mesto, to što se mladi okupljaju, da je jako dobro što decu sklanjaju sa ulice, što se bave sportom i druže.

Foto: TvPink Printscreen

- Zahvaljujući tome što vide kako se radi, renoviran je fudbalski teren, sada se mnogi priključuju i sve je više učesnika i igrača – rekao je Čestić.

Kako kaže, uspeli su da ujedinje u selu crkvu, fudbalski klub, lovačko društvo, kao i mnoga druga udruženja.

- Imamo udruženje žena koje nam isto mnogo pomaže. Svi su se sada ujedinjili i mnogo je lakše raditi kada svi hoće da se uključe – rekao je Čestić.

#Sport

'