AKTUELNO

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena Dražen Petrović poginuo je u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine.

Dražen Petrović je poginuo, a devojka Klara koja je bila za volanom prošla je sa povredama. U automobilu je bila i turska košarkašica Hilal Edebal, koja je sedela na zadnjem sedištu i koja je zadobila teške povrede. Hilal je bila Klarina prijateljica, koja je bila u automobilu da bi joj pravila društvo.

Klara se oporavila, kasnije udala za proslavljenog nemačkog fudbalera Olivera Birofa, a Hilal je prošla kroz pakao. I dan-danas ima rupe u sećanju, doživljava nervne slomove...

-Zašto je Dražen, čovek takvog statusa i bogatstva, morao da putuje za Zagreb baš automobilom, ne avionom? Zašto sam ja baš tada morala da budem u Nemačkoj i krenem sa njima? - još se pita Hilal Edebal.

-Na kraju, da li je Dražen bolje prošao od mene? Da li bi bilo bolje da nisam preživela? - zapitala se ona.

Usledilo je dugotrajno lečenje.

-Bilo mi je vrlo teško. Dugo vremena sam bila na terapijama. U potpunosti sam izgubila pamćenje. Nisam prepoznavala ništa u Minhenu, gradu u kom sam odrasla. Gde god da sam odlazila, roditelji su me vraćali nazad - dodala je ona.

Tokom rehabilitacije pokušala je da skoči sa 17. sprata.

-Nisam planirala da skočim da bih se ubila. Želela sam da se probudim iz sna. Mislila sam da ću, kad skočim, prestati da sanjam ovu moru - rekla je.

Prisećajući se tragičnog dogajana iz 1993, ona kaže:

Naravno da Klara nije nameravala da ubije Dražena, ali definitivno je vozila prebrzo. I upropastila mi život.

Klara se brzo posle nesreće vratila normalnom životu i nikada nije javno govorila o tragediji.

#Dražen Petrović

#Ispovest

#košarkašice

'