AKTUELNO

U sportu izgubiti je normalno, ali mora se videti zašto je došlo do njega, smatraju gosti Novog jutra Darko Tešović, trener FK Mačva i Raka Đurović, doskorašnji člano Sudijske komsije FSS.

Đurović je podsetio da je naša reprezentacija šest puta igrala mečeve sa Ukrajinom pod različitim imenima, ali da nikad nije izbegla poraz, ali kako kaže, to je i do našeg mentaliteta.

Foto: TvPink Printscreen

-To ne znači ništa posebno, iako iz te zemlje koja je i kada je bila u SSSR bilo sjajnih igrača - smatra on.

Međutim, sastav sadašnje reprezentacije je na našem nivou i zato je bol zbog poraza posebna.

-Poraz je sastavni deo igre, ali mogla bi se geneza tražiti u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo, gde smo mi u jednom sjajnom takmičenju prošli dobro. Ne sećam se kada smo tako samouvereno plasirali se na prvenstvo, došlo je do onoga do čega je došlo, sada se plaćaju cehovi toga - ocenio je Đurović i dodao da smo otišli na svetsko prvenstvo sa nekim ambicijama i kada smo doživeli neuspeh rečeno je naš cilj je bio odlazak.

-Svako beži od odgovornosti, uvek je kriv nema nikakvog uticaja ni u odlučivanju a ni u kreiranju fudbala kod nas - zaključuje on i kaže da se nada da će neko uspeti da obrazloži poraz.

Tešović kaže da generalno ima utisak da ljudi jedva čekaju da se nešto dešava, da bi skočili.

Foto: TvPink Printscreen

-Ovo je jedan neuspeh generalno, u sportu izgubiti je normalno. Moramo videti zašto je reprezentacija izgubila sa takvim rezultatom. Jedna od ključnih stvari je taktika - smatra on.

#Srbija

#fudbal

'