AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Djoković rekao je da se posle današnje pobede nad Nemcem Aleksandrom Zverevim i plasmanom u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske oseća rasterećeno i da će duel protiv Austrijanca Dominika Tima biti izuzetno težak.

- Emocija zavisi od trenutka... Kako se osećam, tako uradim. Posle pobede, ali i preokreta u prvom setu, osećao sam se zadovoljno, rasterećeno, ali nisam imao potrebu da previše slavim - rekao je Djoković novinarima u Parizu.

Djoković se danas plasirao u polufinale Rolan Garosa, pobedivši u četvrtfinalu Zvereva sa 7:5, 6:2 i 6:2.

- Nisam dobro ušao u meč, on je jako dobro igrao, servisi su mu funkcionisali, ali ja sam posle pretpljenog brejka uspeo da se se vratim nekim dobrim riternima - rekao je Djoković.

Srpski teniser u polufinalu će igrati protiv Tima, za kog kaže da je pored Rafaela Nadala najteži protivnik na šljaci.

- Očekuje nas uzbudljiv dan sutra. Najavljuju da će vreme biti kišovito, mestimično oblačno... Takvi uslovi bi meni trebalo više da odgovaraju, jer će teren biti teži, a kod njegove igre je to jako bitno. Igra s dosta spina, koristi 'kik' servis, napredovao je u bekhendu. Znam šta da očekujem. Ovo će biti jedan od najvećih izazova - rekao je Djoković.

#Novak Đoković

#Rolan Garos

'