AKTUELNO

Fudbaleri Čelsija pobedili su Arsenal u finalu Lige Evrope sa ubedljivih 4:1 i tako došli do trofeja po drugi put u istoriji kluba. "Plavce" je do pobede vodio sjajni Eden Azar sa dva pogotka.

Ekipa Maurisia Sarija uspela je da pobedi u "londonsko-azerbejdžanskom" derbiju i tako potvrdi odlične partije u drugom po rangu evropskom takmičenju ove sezone. U tome im je pomogla sjajna igra tokom drugom poluvremena utakmice na "Olimpijskom" stadionu u Bakuu.

Prvih 45 minuta prošli su prilično mirno, ali je drugi deo igre doneo ono čemu su se svi nadali. Samo 15 minuta je bilo potrebno "plavcima" da reše pitanje pobednika. Prvo je Olivije Žiru u 49. minutu postigao gol za vođstvo protiv bivšeg kluba. Brzo je Pedro u 60. povećao na 2:0, a tri gola prednosti doneo je Eden Azar samo pet minuta kasnije.

Da ne prođe bez uzbuđena pobrinuo se Aleks Ivobi sjajnim golom sa nekih 20 metara, ali je kratko trajala nada Arsenala. Ponovo je sjajni Belgijanac pogodio i na svom oproštaju od Čelsija podigao trofej Lige Evrope.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

'