AKTUELNO

Trener fudbalera Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da svaki igrač koji ovoga lega bude došao na “Old Traford” mora da se uklopi u kulturu i istoriju kluba.

Junajted je sezonu u Premijer ligi završio na šestom mestu, porazom od Kardifa (0:2) na svom terenu, sa 32 boda zaostatka za šampionom Mančester sitijem.

Ekipa je imala najlošiji start u Premijer ligi, kada je Solskjer u decembru zamenio otpuštenog Žozea Murinja. Junajted je tada igrao dobro, bio je u konkurenciji za prve četiri ekipe, ali je u poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima pobedio samo dva puta.

Solskjer se priprema za dovođenje igrača u letnjem prelaznom roku.

- Moraš da imaš određeni stav ako želiš da postaneš fudbaler Mančester junajteda. Moraš da imaš kvalitet, a naši navijači žele da gledaju uzbudljive igrače. Želimo da ustajemo sa naših sedišta. Želimo da vidimo defanzivce koji se brane kao da brane svoje život, to je najvažnije - rekao je Solskjer, preneli su britanski mediji.

- Pokušavamo da naučimo naše igrače i našu decu da budu pravi ljudi. Najbolje igrače koje smo imali, uvek su bili najbolji ljudi. To je uvek bilo u kulturi kluba. Moraš da poseduješ radnu etiku. Skautiramo tržište, pokušavamo da pronađemo prave igrače - dodao je norveški trener.

On je rekao navijačima da budu strpljivi i obećao im je da će dati sve od sebe u pokušajima da klubu vrati staru slavu.

#Ole Gunar Solskjer

'