AKTUELNO

Fudbalski trener Žoze Morinjo rekao je da su za probleme tog kluba krivi "igrači, organizacija i ambicija" i negirao da je dobio otkaz zbog napadača Pola Pogbe.

Morinjo je u decembru dobio otkaz u Junajtedu, posle najlošijeg starta kluba u poslednjih 28 godina. On je od septembra bio u lošim odnosima sa Pogbom, kome je oduzeo zvanje zamenika kapitena, a sukobili su se i na treningu.

Upitan da li je bio Pogbina žrtva, Morinjo je rekao listu Ekip: "Ne, ne".

- Problem su igrači, organizacija i ambicija. Ne mogu da odgovorim potvrdno na pitanje da li je Pol jedini odgovoran - naveo je Morinjo.

Morinja je na klupi Junajteda zamenio Ole Gunar Solšer, koji je u martu potpisao trogodišnji ugovor, posle 14 pobeda u 19 utakmica kao privremeni trener. Ekipa je tada bila u igri za četvrto mesto, ali je pokvarila rezultate u završnici prvenstva, koje je okončala na šestom mestu, sa pet bodova manje od četvrtoplasiranog Totenhema.

- Želim da kažem samo dve stvari o Mančester junajtedu. Prva je da je vreme sve reklo, a druga - da su problemi i dalje tamo - naveo je portugalski trener.

Morinjo je nameravao da dovede jednog centralnog beka prošlog leta, želeo je Harija Megvajera, Džeroma Boatenga, Tobija Aldervejrelda i Dijega Godina. Klub ipak nije doveo beka, već je Morinjo morao da se zadovolji dolascima veznog igrača Freda, defanzivca Diogo Dalo i rezervnog golmana Lija Granta.

#Žoze Morinjo

'