AKTUELNO

Imao je zapaženu igračku i trenersku karijeru!

Danas je u Kliničkom centru u Beogradu, u 70. godini života, preminuo poznati fudbalski trener Nebojša Vučković. Pored trenerske, pokojni Vučković je imao i zapaženu igračku karijeru, tokom koje je nosio dresove Rada, Vojvodine, LASK-a i francuskog ASB-a.

Devedesetih godina trenersku karijeru Vučković je počeo u ASB-u u Francuskoj kao igrač-trener, da bi potom vodio Bačku kao prvi pravi trenerski angažman. Tih godina još je vodio Kolubaru, Čukarički, Novi Pazar i Bežaniju, a imao je i dva inostrana angažmana, prvo u Arabiku iz Kuvajta gde je vodio omladinski tim, a zatim u kuvajtskoj Kadsiji gde je takođe predvodio omladince.

Bio je i pomoćnik mlade reprezentacije Jugoslavije, a 2000. godine dobio je i prvi samostalan internacionalni angažman koji je nagovestio sjajnu karijeru na tom parčetu zemljine kugle. Preuzeo je Ist Rifu iz Bahreina, a već naredne sezone vodio je Vakru iz Dohe.

Usledio je povratak u Srbiju i posao u Bežaniji, ali i brz novi odlazak, sada u Oman. Seo je na klupu Al Nasra. Vučković je imao sjajan period karijere vodeći jedan od najvećih klubova u tom delu sveta, Al Ahli u periodu od 2005. do 2008. godine. Sedeo je još na klupi Al Kuraitijata, Al Sailije, El Ismailija, Al Nasra i Donjeg Srema 2015. godine.

Jedan trofej osvojio je sa Bačkom, sa Bežanijom je bio prvoplasirani jesenjeg dela šampionata, među puno uspeha kroz karijeru svakako je najuspešniji period bio u Džedi. Sa Al Ahlijem osvojio je arapski Kup kralja, Kup princa Fajsala igrao sva najveća takmičenja tog dela sveta i ostao upisan u istoriju Al Ahlija kao najbolji trener.

#Smrt

'