AKTUELNO

Fudbaleri Liverpula napravili su jedan od najvećih preokreta u istoriji Lige šampiona i pobedom večeras nad Barselonom sa 4:0 (1:0) na Enfildu plasirali se u finale.

Posle poraza 3:0 na Nou Kampu, Liverpul je na fantastičan način nadoknadio zaostatak i golovima Divoka Origija u 7. i 79, i rezerviste Žoržinja Vajnalduma u 54. i 56. minutu, izborio vizu za Madrid i borbu za šestu titulu prvaka Evrope.

Foto: Tanjug

Bez Mohameda Salaha i Roberta Firmina "crveni" su režirali senzaciju, sličnoj onoj iz čuvenog finala LŠ 2005. godine protiv Milana, i priredili novi košmar Kataloncima, nakon što su i prošle godine na identičan način ispali od Rome.

Presudan momenat za drugo uzastopno finale Liverpula bio je četvrti gol, kada je Trent-Aleksander Arnold "prodao foru" iz kornera i na brzinu uhvatio "na spavanju" odbranu Barselone prilikom egzekucije Origija za erupciju na tribinama Enfilda.

Foto: Tanjug

Liverpul u borbi za pehar čeka sutra boljeg iz revanša Ajaksa i Totenhema (1:0), u finalu koje je zakazano za 1. jun na stadionu Vanda Metropolitano.

#Barselona

#Liga šampiona

#Liverpul

'