AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je rekao da uvek pokušava da predstavi Srbiju u najboljem mogućem svetlu i da se ponekad pita da li treba da se uključi u politiku ili stvari u tenisu koje nisu samo u vezi sa igrom.

- Sve što radim, radim savesno i odgovorno. Celog sebe ulažem u to. Ne znam da radim stvari na pola. Uvek pokušavam da pomognem i da predstavim svoju državu na najbolji nacin. Kada sretnem ljude u Srbiji, ja razgovaram sa njima, ali ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale - rekao je Đoković.

Srpski teniser govorio je i da želi mir u svetu, a na pitanje da li je njegovo slovensko poreklo uticalo na karakter, istakao je da svi mi imamo genetsku memoriju.

- Postoje razlozi zbog čega smo rođeni na nekom mestu u neko vreme. Moji koreni su uticali na moj razvoj i tenis. Rastao sam tokom rata, pod bombama. Morao sam da se borim dva puta da bih ustao. Na kraju, srećan sam što sam doživeo sva ta iskustva. To ne bih rekao u to vreme, bilo je odvratno - zaključio je Đoković.

#Novak Đoković

'