AKTUELNO

Bivši američki teniser Džastin Gimelstob osuđen je uslovno na tri godine zatvora, uz 60 dana dobrotvornog rada, zbog napada na svog tadašnjeg prijatelja.

Utvrđeno je da je Gimelstob, dvostruki gren slem šampion u miksu iz 1998, više od 50 puta udario biznismena Rendala Keplana, koji je bio u društvu trudne supruge i ćerke. Medison Keplan je dve nedelje kasnije doživela pobačaj!

Kaznu Gimelstobu izrekao je sud u Los Anđelesu, gde se incident i dogodio. Džastin Gimelston je i trener Džona Iznera, ali i jedan od trojice predstavnika igrača u ATP. Takođe, on je bio među najozbiljnijim kandidatima da zameni prvog čoveka ATP, Britanca Krisa Kermodea, koji sledeće godine napušta tu funkciju.

Međutim, šanse Amerikanca da postane predsednik svetske teniske asocijacije sada su značajno smanjene. Na to da li će Gimelstob uopšte biti izbačen iz ATP, veliki uticaj će imati Novak Đoković, kao predsednik Saveta ATP igrača, ali će mu da konačnu odluku biti potrebno još šest glasova od ukupno deset preostalih članova tog tela.

#Novak Đoković

#Teniser

#tuča

'