AKTUELNO

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala je danas u Beogradu nerešeno 25:25 (13:13) sa Hrvatskom, u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.Posle tri kola Srbija ima dva boda i treća je na tabeli, a Hrvatska je prva sa pet bodova. Švajcarska na drugom mestu ima četiri boda, a poslednja je Belgija sa jednim bodom.

Utakmica pred oko 7.000 gledalaca u Beogradskoj areni počela je dobrim odbranama na obe strane, Dejan Milosavljev vezao je tri odbrane, dok je s druge strane Srbiji, pored odbrana Kristiana Bećirija, nedostajalo sreće u završnicama, pošto je ekipa Nenada Peruničića dvaput pogadjala okvir gola.

Foto: Tanjug

Hrvatska je posle 10 minuta igre uspela da dodje do tri gola prednosti (2:5), najviše zahvaljujući raspoloženim bekovima. Srbija je ipak preko Marsenića i jedne kontre koju je okončao Vanja Ilić uspela da dodje do samo gola zaostatka.

Posle dugog napada levo krilo Hrvatske, Štrlek, zaustavio je mini seriju Srbije, ali je domaćin preko Pešića i Mošića došao do izjednačenja.

Foto: Beta

Do poluvremena uglavnom se igralo "gol za gol", pa je tako nakon pola sata igre bilo 13:13.

Početak drugog poluvremena pripao je Srbiji koja je preko Vorkapića i Zelenovića došla do dva gola prednosti. Imala je sredinom drugog dela ekipa Nenada Peruničića priliku da dodje do tri gola prednosti, ali krila Srbije, odnosno Vorkapić i Ilić nisu uspeli da realizuju situacije "jedan na jedan".

Od tog trenutka usledio je pad u igri Srbije, koji je Hrvatska iskoristila i serijom 3:0 preokrenula na 20:21.

Foto: Beta

Srbija je nalet rivala okončala pogotkom Nemanje Ilića iz sedmerca, ali je Hrvatska preko Karačića uspela ponovo da povede. Crnoglavac je solo akcijom pogodio za 22:22, da bi nakon kontre Ilić bio precizan za 23:22.

Tu nije bio kraj uzbudjenjima, pošto je Hrvatska preko Muse i Štrleka preokrenula na tri minuta pre kraja. Uzvratila je Srbija serijom 2:0, a oba puta pogodio je Nemanja Ilić.

Foto: Beta

Hrvatska je ipak 30 sekundi pre kraja izjednačila pogotkom Duvnjaka, a Srbija poslednji napad nije uspela da iskoristi za prvi trijumf u kvalifikacijama.

Hrvatska je ipak 30 sekundi pre kraja izjednačila pogotkom Duvnjaka, a Srbija poslednji napad nije uspela da iskoristi za prvi trijumf u kvalifikacijama.

Direktan plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dve prvoplasirane ekipe iz kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane.

#Hrvatska

#Reprezentacija

#Srbija

'