AKTUELNO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković takmičenje na mastersu u Majamiju završio je u osmini finala nakon što je poražen od Roberta Bautiste Aguta sa 1:6, 7:5, 6:3.

Novak je do osmine finala stigao pobedom najpre nad Bernardom Tomićem u dva seta, a zatim se u prošlom kolu mučio sa Argentincem Delbonisom koga je savladao tek posle tri seta. Đoković je bio slobodan u prvom kolu kao nosilac na turniru.

Inače, ovo im je deseti međusobni meč, a Novak vodi 7:2. Španac je pre Dohe pobedio Đokovića još 2016. godine u polufinalu mastersa u Šangaju.

TOK MEČA

Treći set

Ovaj set završen je rezultatom 3:6 Posle dva sata i 29 minuta tenisa, Agut je došao do dve meč lopte i odmah iskoristio prvu. Španac je napravio veliki preokret u meču i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Majamiju, gde ga čeka Džon Izner.

Prvi teniser sveta smanjio je rezultat na 2:3.

Agut je otvorio treći set, dobio gem na svoj servis bez mnogo problema. Đoković je uzvratio istom merom, pa je rezultat izjednačen - 1:1.

Drugi set

Nakon povratka Agut dobija set sa 7:6 i dolazi do izjednačenja u setovima - 1:1.

Kiša u Majamiju prekinula je meč posle sat i po vremena. Đoković i Agut napustili su teren.

Siguran Agut bez mnogo problema dobija svoj servis gem i vodi 5:4.

Nakon nekoliko grešaka Aguta, Đoković je osvojio ovaj gem za novo izjednačenje - 4:4.

Imao je Đoković 40:15 na svoj servis, ali je dozvolio Agutu da dođe do izjednačenja. Na sreću ne i do novog brejka, opet je izjednačeno - 3:3.

Agut prvi put u meču osvaja gem bez izgubljenog poena i ponovo vodi 3:2. Ali, nema brejk prednosti.

Sjajno igra sada Novak. Još jednom je podigao navijače na noge, dobio gem i izjednačio na 2:2.

Imao je Đoković tri brejk lopte, vodio 40:15, mogao je odmah da uzvrati ribrejkom, ali Agut je ipak sačuvao svoj servis gem i vodi prvi put u meču sa 2:1.

"Pustio je ruku" Agut, podigao je nivo igre i to mu je donelo dve brejk šanse. Koristi prvu, uzvraća ribrejkom i izjednačuje na 1:1.

Sjajan gem! Nekoliko vrunskih poena Đokovića videli smo na startu drugog seta, drop šot sa osnovne linije, pa splajs u servis polje, prošetao je Aguta koji je na kraju završio na zadnjici. Navijači su uživali, a Đoković opet prvi pravi brejk i vodi 1:0.

Prvi set

Mogao je Đoković da osvoji set sa nulom, imao brejk i set šansu, ali je Agut ovog puta uspeo da se spasi, osvoji počasni gem i smanjio rezultat na 5:1.

Agut je poveo 30:15 na servis prvog igrača sveta, ali je Novak strpljivom igrom prvo izjednačio rezultat, a potom sa dva sjajna poena potvrdio brejk i sada vodi 5:0.

Španac ne liči na sebe. Srlja iz greške u grešku, Novak je poveo 40:15 na servis rivala i prvu brejk loptu u gemu pretvorio u vođstvo od 4:0 posle samo 14 minuta igre.

Malo se duže trajao ovaj servis gem na Novakov servis, trudio se Agut, ali nije to bilo dovoljno. Bez problema je prvi teniser sveta potvrdio brejk i vodi 3:0.

Brejk odmah pravi prvi teniser sveta i to sa nulom. Agut je prvo napravio duplu servis grešku, a tačku na gem stavio tako što je poslao lopticu u aut. Vodi Novak 2:0.

Sjajan početak Đokovića, odličan servis i prvi gem dobija uz samo jedan izgubljen poen. Vodi 1:0.

- Ako pobedi Španca, Novak Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Džonom Iznerom koji je eliminisao Kajla Edmunda 7:6, 7:6.Amerikanac inače brani trofej osvojen prošle godine.

#Majami

#Novak Đoković

#Tenis

'