AKTUELNO

Horor!

Spektakularna utakmica Portlanda i Bruklina u Oregonu, završena pobedom Trejlblejzersa nakon dva produžetka (148:144), protekla je u senci horor povrede centra domaćeg tima Jusufa Nurkića.

Foto: Tanjug

Bosanskohercegovački košarkaš nezgodno je prizemljio u reketu Netsa pošto je nagazio na stopalo protivničkog igrača, noga mu je jezivo pukla u predelu potkolenice - što se jasno moglo čuti i u TV prenosu. Previjao se od bolova malerozni Nurkić, svima u hali je bilo jasno da nešto ozbiljno nije u redu, a pogled na njegovu izvitoperenu nogu mnogima je terao grčeve na lice.

Lekarska ekipa je brzo pritekla upomoć, Jusuf je zbrinut i prebačen na nosila, uz ovacije iznesen iz hale.

Foto: Tanjug

Do povrede, koja ga je zadesila u drugom minutu drugog produžetka, Nurkić je briljirao sa 32 poena i 16 skokova.

Pogledajte trenutak povrede centra Portlanda. Upozoravamo - nije za osetljive.

Iz drugog ugla se najjasnije vidi trenutak kada je potkolenica pukla

Nurkićevi saigrači bili su u šoku, teško su dolazili do reči u mučnom trenutku.

- Teško je ovo, čoveče. Da gledaš tvog brata kako pada tako - stvarno ne znam šta da kažem. Večeras ću se samo moliti za njega - rekao je posle meča Nurkićev saigrač i drugi centar ekipe Enes Kanter.

Foto: Tanjug

Košarkaški svet je užasnut povredom Nurkića, poruke podrške stigle su od brojnih NBA igrača poput Vejda, Grifina, Vučevića...

Sličnu povredu, na samom početku prethodne sezone, doživeo je bek Bostona Gordon Hejvord i trebalo mu je godinu dana da se vrati na parket.

#Bosna i Hercegovina

#Košarka

#povreda

'