AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene Zvezde Milan Tomić rekao je danas da je veoma bitno da njegov tim iskoristi prednost domaćeg terena i povede potiv Partizana u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

- Protiv Partizana smo igrali tri puta ove sezone. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, šta mogu da naparave na terenu. Napravili smo dobre treninge i spremni smo da napravimo prvi korak, a to je bude 1:0. Bitno je krenemo sa pobedom i da posle toga pripremimi sledeću utakmicu - rekao je Tomić na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu i dodao da će avijaci i puna hala dati ekipi "vetar u leđa".

Tomić istako da je Zvezda tokom cele sezone bila najbolja u Jadranskoj ligi i da je zasluženo došla do prvog mesta.

- U ovom trenutku ne razmisljam o neuspehu. Daćemo sve od sebe da osvojimo ABA ligu i da uđemo u Evroligu, jer Zvezdi je tamo mesto - rekao je Tomić i istakao da je Zvezda favorit u ovoj seriji zato što je domaćin i što ce imati punu halu.

Tomić se osvrnuo i na igru rivala.

- Potrebno je da odigramo dosta dobro u odbrani i napadu. Partizan će pokusati da dođe do lakih poena. Bitan je i njihov skok. Moramo da budemo koncentrisani na celokupnu igru Partizana - poručio je trener crveno-belih.

Kapiten Zvezde Branko Lazić istakao je da će susret sa večitim rivalom doneti uzbudljivu utakmicu.

- Siguran da će biti jako uzbudljiva utakmica, kao i uvek kada igramo sa Partizanom i što je polufinale. Specifična je serija jer imamo sedam dana između utakmica. Zato je bitno da dodbijemo prvu utakmicu, ali ima vremena da se pripremimo i za drugi mec. Najvaznije je da uđemo koncentrisani i sa energijom u meč - rekao je Lazić.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

#KK Crvena zvezda

#Milan Tomić

'