AKTUELNO

Brazilski fudbaleri iz Pari Sen Žermena, kapiten Tijago Silva i Markinjos, izjavili su da su razočarani još jednom bolnom eliminacijom iz Lige šampiona. “Sveci” su u Parizu izgubili od Mančester junajteda (3:1) i ispustili veliku prednost (2:0) iz prvog meča.

Parižani su u nadoknadi vremena primili gol od Markusa Rašforda iz penala i opet ostali bez glavnog cilja u sezoni - trofeja Lige šampiona.

- Teško je bilo šta reći, velika je šteta... Igrali smo odlično u Mančesteru, ali u Parizu nismo radili stvari koje smo se dogovorili. Imali smo dobar put i opet smo zaustavljeni na istom mestu - rekao je Silva posle utakmice na “Parku prinčeva”.

Tijago Silva je imao zamerke na odluku sudije Damira Skomine dosudi penal u 93. minutu preko VAR-a posle udarca Dijega Dalota i ruke Presnela Kimpembea.

- Doneti takvu odluku u poslednjem minutu... Rekao mi je da su trojica sudija donela odluku. Nismo imali vremena da reagujemo, to smo morali mnogo ranije. Moramo brzo da ustanemo iz ove situacije.

Njegov saigrač Markinjos preuzeo je odgovornost i priznao slabu partiju prvaka Francuske.

- Nedopustivo je da ovako igramo. Moramo da izanaliziramo šta se desilo, težak je trenutak... Sada je sve gotovo i nemamo pravo da kažemo "Imali smo ovo ili ono". Na visokom nivou uvek odlučuju detalji. Nije vreme da pričamo puno, već kao što kaže brazilska izreka, da pojedemo svoje g.... - samokritičan je bio Markinjos.

Odmah posle meča na društvenim mrežama oglasio se još jedan Brazilac iz PSŽ-a, prva zvezda tima Nejmar, i izneo niz uvreda i kritika na račun sudija zbog penala. Nejmar nije mogao da pomogne saigračima zbog povrede, pa je ponovo ostao bez većeg uspeha sa pariskim klubom.

#Tiago Silva

'