AKTUELNO

Majka tenisera Endija Mareja rekla je danas da će trostruki grend slem šampion dati sve od sebe da se vrati profesionalnom tenisu, posle operacije kuka.

Bivši prvi teniser sveta je u januaru podvrgnut operaciji kuka. On je pre toga na konferenciji za medije Australijan openu rekao da dugo trpi bolove, da razmišlja o operaciji i da bi želeo da završi karijeru na Vimbldonu, ali da nije siguran da li će izdržati do tada.

Upitana kako se oporavlja, njegova majka Džudi Marej rekla je: "Prilično dobro".

- Nije mnogo prošlo od operacije, vreme će pokazati. Niko ne zna kako će se oporaviti, gledajući dugoročno. Dobro je psihički i svi se nadamo najboljem - rekla je ona za Skaj.

- Ali, da vam kažem, ako neko to može da uradi, to je Endi, pošto će u oporavak uložiti srce i dušu, kao i svaki put - dodala je Džudi Marej.

Endi Marej je mimo očekivanja prikazao dobru igru u velikoj borbi u pet setova protiv Roberta Bautiste Aguta, u prvom kolu Australijan opena.

- Bilo mi je teško da gledam kako priča o svojim problemima. Teže mi je bilo da gledam konferenciju za medije u Melburnu nego meč. Kada je igrao meč u Australiji, svi oko njega smo znali koliko je bolova trpeo dugo i šta je njegovo telo trpelo. Ali, bilo je tipično za njega da prikaže takvu igru i da se bori na taj način. Ušao je u borbu i možda je i zaboravio na bol, ali te noći sam bila izuzetno ponosna na njega - rekla je Džudi Marej.

#Endi Marej

#Tenis

'