AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković izabran je za najboljeg sportistu sveta za 2018. godinu!

Prvi reket sveta dobio je laskavu nagradu "Laureus" za dostignuća u prošloj godini na svečanoj ceremoniji u Monaku.

Sportska akademija "Laureus" ovo priznanje dodeljuje svake godine, a Đoković je već tri puta biran za najboljeg: 2012, 2015. i 2016.

Novak Đoković je bio bez premca prošle godine, osvojio je i dva grand slema, pa je za takve uspehe nagrađen na svečanosti u Monte Karlu. Naš teniser je u potpunosti obeležio 2018. godinu, zbog čega je dobio i prestižnu nagradu "Laureus", koja se dodeljuje najboljem sportisti.

Foto: Tanjug

Nole se na neverovatan način vratio u završnici prošle sezone, pošto je, počev od Vimbldona, redom rušio rivale, i to na najvećim turnirima, pa je na kraju godinu okončao na prvom mestu. Pokazao je da mu ni povreda lakta ne može ništa, te se od nje veoma uspešno oporavio i do kraja sezone se vratio na poziciju koja mu i pripada.

Njegov uspon počeo je na trećem grend slemu u sezoni, na kom je došao do titule, a zatim je bio neprikosnoven na US Openu, kao i na mastersima Šangaju i Sinsinatiju, čime je objedinio sve velike trofeje. Kada se tome pridodaju finala u Parizu i na završnom mastersu u Londonu, jasno je da mu u svetu tenisa, u ovom trenutku, nema ravnog.

Foto: Tanjug

Uostalom, to je pokazao i na Australijan openu, na kom se prilično dominantno prošetao do titule, čime je samo najavio da bi ova godina mogla da bude još uspešnija od prethodne.

A svi ti silni uspesi koje je beležio u 2018. godini bili su dovoljni da dobije prestižno priznanje "Laureus" na svečanosti u Monte Karlu, a koje se dodeljuje najboljem sportisti na svetu. Ujedno, ovaj pehar mu je bio četvrti u karijeri.

#Novak Đoković

'