AKTUELNO

Među osobama koje je hrvatska policija privela zbog napada na vaterpoliste "Crvene zvezde" u Splitu, je i sin poznatog fudbalskog trenera, piše "Slobodna Dalmacija".

List ne navodi njegovo ime, niti ime njegovog oca, već samo kaže da on radi kao konobar u kafiću na splitskoj Rivi. Povod za njegovo privođenje bila sumnja da je pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti seli u kafić.

Njemu je oduzet mobilni telefon i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu. "Slobodna Dalmacija" iz splitske policije saznaje da su u službene prostorije u nedelju ujutro dovedene tri osobe koji se dovode u vezu s napadom, dok se za dvojicom još traga.

Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i dres koji je oteo od "Zvezdinog" vaterpoliste.

List dodaje da, ako su u napadu koristili samo ruke i noge, napadači mogu da izbegnu krivični progon, ali ako se pokaže da su vaterpolisti napadnuti nekim oružjem ili oruđem, pošto postoji snimak gde jedan od napadača ima teleskopsku palicu u ruci, postoji mogućnost prijave za krivično delo pokušaja nanošenja teške telesne povrede.

Ukoliko sve bude išlo na krivično delo protiv bilo kojih od njih, preti im opasnost kvalifikacije za zločin iz mržnje, što se uzima kao otežavajuća okolnost prilikom određivanja kazne, navodi "Slobodna Dalmacija".

#vaterpolo

'