AKTUELNO

Vreme je da se lopta zakotrlja i na prijateljskom meču, prvom zvaničnom u ovoj godini. Fudbaleri Crvene zvezde danas (17.00) igraju jedinu kontrolnu utakmicu u prvoj fazi zimskih priprema na Kipru.

Posle napornih treninga, ovaj duel je više predviđen za opušteniji, laganiji ritam, pošto je protivnik lokalni drugoligaš Akritas Člorakas.

Od dolaska na Pafos 14. januara, crveno-beli su punili pluća i "pumpali" mišiće u svakodnevnoj porciji od dva treninga. Pod komandom trenera Vladana Milojevića prvi deo priprema igračima ne pada toliko teško jer nisu "suve" i atletske.

- Sjajno je za nas što je lopta uvek prisutna u radu tokom bazičnog dela. Svaki igrač to voli, pogotovo na priprema, zato nam i lakše padaju svi napori. Hvala stručnom štabu što nam zadaje takve vežbe - prenosi utiske Dejan Joveljić.

SUTRA POVRATAK

Ekspedicija srpskog šampiona u Beograd se vraća sutra, a posle kratkog zadržavanja u prestonici, tri dana kasnije ide u tursku Antaliju gde će obaviti drugi deo priprema, uz pet kontrolnih utakmica.

Mladi napadač ima 19 godina, ali je dobro ispekao zanat.

- Ovo su mi već šeste ili sedme pripreme sa prvim timom. Volim da pričam i provodim vreme sa starijim igračima, da učim od njih, da uzimam one dobre stvari, a loše da ispravljam. Trudiću se da i u budućnosti što više radim na sebi i na tom polju.

U njemu uvek gori ista, mladalačka strast kada trese mreže.

- Tako je, radujem se svakom golu na treningu kao da sam ga postigao na utakmici. Svaki mi je drag. To je jedini pravi put za napredovanje i jedva čekam nastavak sezone da se svi zajedno radujemo novim pogocima. Imaćemo manje utakmica na proleće nego tokom jesenje polusezone. Spremićemo se najbolje što možemo za sve izazove, a ciljevi se znaju - dva pehara.

#Crvena Zvezda

#Priprema

'