AKTUELNO

Oni veruju da će to biti dovoljno da crno-beli dobiju dozvolu da igraju na jesen u Evropi.

Čelnici Partizana Milorad Vučelić i Miloš Vazura tvrde da je klub danas isplatio svih 370.000 evra duga i da je te papire dostavio Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

UEFA je u sredu objavila odluku da je Partizan suspendovan na godinu dana, u okviru naredne tri godine, iz evropskih kupova zbog nerešenih dugovanja.

Čelnici srpskog tima smatraju da je ta odluka preoštra i da će je oboriti Sportski abritražni sud (CAS) u Lozani, kojem su podneli žalbu.

- Mi smo odluku o kazni dobili 21. decembra, a u predviđenom roku od 10 dana smo podneli žalbu CAS-u i od tada aktivno radimo na rešenju ovog problema. Danas do 13 časova smo isplatili ceo dug i dostavili smo sve te podatke UEFA, pošto smo sve vreme u kontaktu sa njima. Naši advokati će narednih dana otputovati u Švajcarsku i očekujem odluku CAS u narednih 15-20 dana - rekao je direktor Vazura.

On veruje da će odluka UEFA biti oborena zbog niza nelogičnosti u njoj, ali i zbog toga što je bilo prethodnih godina slučajeva da CAS presudi u korist klubova.

- Mi smo dokument o reprogramu poreza dostavili na vreme, dan pre roka, tako da nismo suspendovani zbog 2,5 miliona evra, nego zbog ostatka od 370.000 evra. Kazna je prestroga i očekujemo da pobedimo na sudu. Na ruku nam ide i stalni kontakti sa UEFA, koja nam je preporučila da sve platimo do 31. januara - naglasio je Vazura.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić još jednom je izrazio zahvalnost premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći.

- Moramo da kažemo istinu i da se iskreno zahvalimo premijeru. Nemamo političke ambicije, niti podupiremo ičiju kampanju. Vlast je pokazala razumevanje prilikom reprograma duga oko poreza, zaustavčjene su blokade koje bi nam onemogućile poslovanje, a potpisan je i novi sponzorski ugovor sa Telekomom, pošto je prethodni istekao 31. decembra. Dobili smo od njih neke rate unapred, koje su nam pomogle da rešimo dugovanja - rekao je Vučelić.

#Kazna

#Partizan

#UEFA

'