AKTUELNO

Ono što je započeo u Portugaliji, nastavio u Engleskoj i Španiji, sada radi u Italiji. Kristijano Ronaldo je sa Juventusom preksinoć došao do pehara Superkupa Italije posle trijumfa nad Milanom na neutralnom terenu u Saudijskoj Arabiji (1:0), i to mu je 26. trofej u klupskoj karijeri.

Već sa 17 godina je sa lisabonskim Sportingom proslavio prvo mesto u domaćem Superkupu, što je bio nagoveštaj prave žetve titula. U dresu Mančester junajteda je pokupio devet “zvezdica” na raznim frontovima, sa Realom je čak 15 puta bio pobednik, i već posle šest meseci se radovao prvencu sa “starom damom”.

Radost je u Džedi upotpunio odlučujućim pogotkom, što mu je 19. gol u finalima, računajući sva takmičenja u profesionalnoj karijeri, koja traje od 2002.

- Igrali smo dobro, pobedili smo, i srećan sam što sam bio strelac - rekao je Ronaldo, koji će u februaru napuniti 34 godine. - Sve je ispalo kako sam želeo. Hteo sam da 2019. započnem na lep način, i to se dogodilo osvajanjem prvog trofeja sa Juventusom.

Torinezi su u trci za još tri pehara ove sezone. U Seriji A su vodeći, sa devet bodova više od Napolija, u četvrtfinalu Kupa Italije će se sastati sa Atalantom, dok će u Ligi šampiona u osmini finala odmeriti snage sa madridskim Atletikom.

- Idemo korak po korak. Glavni cilj je da odbranimo titulu u prvenstvu, i čeka nas težak rad do kraja sezone. Samo kratko ćemo uživati u pobedi nad Milanom. Ovaj pehar je za moju porodicu, prijatelje i sve one koji navijaju za Juventus i Kristijana - završio je Ronaldo.

MESI MU BEŽI ŠEST KORAKA

Ronaldo je poslednjih sezona smanjio zaostatak za večitim rivalom Lionelom Mesijem po broju klupskih trofeja, ali Argentinac mu i dalje beži šest koraka - 26:32. Portugalac je bolji na reprezentativnom planu jer ima pehar sa EP, dok Leo nije slavio ni na SP, ni na Kopa Amerika.

#Cristiano Ronaldo

#FC Juventus

'