AKTUELNO

Španski teniser Roberto Bautista Agut eliminisao je Endija Mareja 6:4, 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (4:7), 6:2 i već u prvom kolu okončao poslednji nastup Britanca na Australijan openu.

Bivši svetski broj jedan, sada tek 230. na ATP, zbog čestih povreda najavio je da u karijeri igra poslednji put u Melburnu i završio ga je tako što nije skrivao suze tokom velike borbe sa Agutom.

Foto: Tanjug

Za više od četiri sata borbe Marej je uspeo da se vrati posle dva seta zaostatka, ali ne i da preokrene na oproštaju od turnira na kojem je pet puta igrao finale (izgubio četiri puta od Novaka Đokovića i jednom od Rodžera Federera).

Bautista Agut, 24. na planeti, u sledećem kolu igra protiv Australijanca Džona Milmana.

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Denisa Istomina.

Branilac trofeja na prvom grend slem turniru u sezoni je tenisera iz Uzbekistana pobedio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:4).

Protivnik Federeru u narednoj rundi Australijan opena biće kvalifikant Danijel Evans iz Velike Britanije.

Foto: Tanjug

Marin Čilić je lako u prvom kolu AO pobedio domaćeg tenisera Bernarda Tomića sa 3:0 (6:2, 6:4, 7:6) i u narednoj rundi će igrati protiv Makenzija Mekdonalda iz SAD.

Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Britanca Kajla Edmunda sa 6:3, 6:0, 7:5.

Berdih, trenutno 57. teniser sveta, do pobede protiv prošlogodišnjeg polufinaliste Australijan opena stigao je posle sat i 44 minuta igre.

Naredni protivnik češkog tenisera biće Holanđanin Robin Hase.

Francuz Gael Monfis slavio je protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine sa 6:0, 6:4, 6:0, a u narednom kolu igraće protiv Amerikanca Tejlora Frica.

Kvalifikant iz Švajcarske Henri Laksonen nadigrao je Mirzu Bašića iz Bosne i Hercegovine u četiri seta, Italijan Andreas Sepi bio je bolji od Amerikanca Stiva Džonsona, a dalje su prošli i domaći teniseri Metju Ebden, Džordan Tompson i Džon Milman.

#Australian open

#Endi Marej

'