AKTUELNO

Kupi jeftino - prodaj papreno.

Crvena zvezda je na poslovnom planu idealno otvorila 2019. godinu i već je došla do sredstava da bezbrižno pregura bar do leta. Transfer štopera Miloša Degeneka (24) u Al Hilal iz Saudijske Arabije uvrstio se kao još jedan odličan primer u nizu kako se poslednjih godina na "Marakani" pravi novac i dobro zarađuje zahvaljujući vrhunskim procenama kod kupovine i prodaje igrača.

Degenek je stigao u Zvezdu pre šest meseci iz japanske Jokohame za 200.000 evra, a sada je prodat po 18 puta većoj ceni, za četiri miliona dolara, odnosno 3.580.000 evra. To su samo cifre na papiru, jer je nemerljivo koliko je snažni momak iz Knina doneo crveno-belima odličnim igrama na putu do Lige šampiona. Učestvovao je kod oba, istorijska pogotka u Salcburgu, u jesenjem delu sezone bio je najstandardniji igrač u timu Vladana Milojevića. Ostvario je najveću minutažu, odigrao čak 33 od 37 utakmica...

OD SUTRA NA PAFOSU

Snaga se "traži" na Kipru. Zbog povoljnijih vremenskih uslova, fudbaleri Crvene zvezde će umesto u Termama Čatež, prvu fazu priprema obaviti u Pafosu. U kiparski grad, izabranici Vladana Milojevića kreću sutra i ostaće do 23. januara. Druga faza priprema odradiće se u Antaliji od 26. januara do 9. februara, gde će crveno-beli odigrati pet prijateljskih utakmica.

Reprezentativac Australije imao je veliku želju da sa klubom za koji navija od malih nogu ove sezone osvoji duplu krunu. Maštao je i o tome da mu Zvezda bude odskočna daska za neku od najjačih evropskih liga, jer je po prirodi ambiciozan, igrač sa velikim ciljevima. Međutim, kada je stigla ovako izdašna ponuda Al Hilala, ispao je izuzetno korektan i predusretljiv. Prihvatio je odlične uslove i za sebe (godišnja plata 2,4 miliona evra), a omogućio je i srpskom šampionu da dobro napuni kasu.

- Mnogo mi je krivo što napuštam ovaj sveti klub. Znam samo da sam svoje srce ostavio na terenu, u svakom duelu, u svakom dodiru lopte i svakoj akciji mojih saigrača. Znam da sam obećao Ligu šampiona kada sam dolazio i ispunio svoje obećanje. Nadam se da će vrata Zvezde uvek biti otvorena za mene i da ću doći na leto i uzeti svoju medalju sa proslave duple krune sa mojom Zvezdom. Zvezdo, hvala ti, najveća si na svetu - napisao u emotivnom oproštajnom pismu Degenek, koji se nalazi sa reprezentacijom Australije na Kupu Azije.

Sigurno je da će požrtvovani štoper i te kako nedostajati ekipi u borbi za duplu krunu. Timu je padao kvalitet i kada su na sličan način odlazili Radonjić, Kanga, Pešić...

- Transferom Degeneka zatvorili smo finansijsku konstrukciju. Klub živi od toga, ali je blizu dan kada nećemo morati da prodajemo fudbalere kako bismo opstali - istakao je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih.

TRANSFERI

Radonjić (Marselj)6.000.000 Boaći (Đangsu) 5.500.000 Pešić (Itihad) 4.200.000 Degenek (Al Hilal) 3.580.000 Račić (Valensija) 2.200.000 Kanga (Sparta)1.000.000 Adžić (Anderleht) 800.000 Spajić (Krasnodar) 350.000 Frimpong (Ferencvaroš) 300.000 UKUPNO: 23.930.000 * cifre u evrima

#Crvena Zvezda

#Miloš Degenek

'