AKTUELNO

Već u najranijem detinjstvu morala je da bude odgovorna, posvećena i iskrena.

Večerašnja gošća voditeljke Rade Radenović bila je mlada glumica Mirka Vasiljević, koja je se u emisiji "Rada sam" prisetila početaka svoje profesionalne karijere koja je počela pre njenog polaska u osnovnu školu.

Foto: TvPink Printscreen

- Sa pet godina sam počela da snimam reklame, radim dečije revije, što sam oživljavala kao hobi.  Međutim, kada sam izašla na ulice i videla svoj lik na svakom drugom bilbordu, tačnije reklamu film “Mi nismo anđeli 2”, shvatila sam da to više nije hobi, već ozbiljan zadatak, a takav osećaj nisam imala tokom snimanja filma. Tada sam shvatila da više nema šale, da je to ozbiljan posao - prisetila se Mirka, koja je ubrzo posle filma koji ju je vinuo u zvezde dobila poziv Slobodana Šuljagića i ulogu u hit seriji Televizije Pink "Ljubav, navika, panika".

Foto: TvPink Printscreen

Mirka je u razgovoru sa Radom otkrila da je tada od Šuljagića dobila pitanje koje nikada neće zaboraviti.

- Dobila sam jedno oštro pitanje: “Da li si ti spremna na to i da li ti to možeš, jer ti možeš da mi upropastiš seriju? Ako ti ne valjaš, ni oni neće valjati”. Rekla sam: “Daću sve od sebe”. Drago mi je što sam bila deo te ekipe, tokom cele srednje škole - prisetila se Mirka.

Foto: TvPink Printscreen

Ona je imala čast da na samom početku svoje karijere sarađuje sa brojnim glumačkim veličinama, među kojima je bio i proslavljeni glumac Nikola Simić, koji joj je ostao u najlepšem sećanju.

- Bio je čovek koji nije voleo da puno troši svoje vreme na bilo šta, već da se onome čime posveti bude dobro i kvalitetno. Pesmu od Đoleta Balaševića “Mirka, ljubavi moja” nisam volela, živcirala me je, ali on je učinio da je zavolim. Kad god je čujem, setim se njegovog lika i kako mi je pevušio tu pesmu kad god me je video - iskrena je bila Mirka.

Foto: TvPink Printscreen

Pink.rs

#Mirka Vasiljević

#Rada Radenović

'