AKTUELNO

Objavio je čak 43 hita za City Records.

Kantautor Staša Brajović, koji je kao rekorder muzičkog stvaralaštva ušao u Ginisovu knjigu rekroda izdavši 43. hita za "City Records" pobrao je mnogo nagrada, ali sinoć su mu uručena dva veoma značajna životna priznanja.

Na dodeli nagrada na balkanskom nivou "Balkan Awards 2018", koja je sinoć održana u pozorištu na Terazijama, Brajoviću su uručena čak 2 priznanja.

Foto: Promo

Staša Brajović, koji, po rečima mnogih stručnih producenata, važi za jednog od najboljih tekstopisaca i izvođača svojih hitova, otišao je sa dodele bogatiji za nagradu za veliki muzički doprinos u istoriji muzike na Balkanu i nagradu za svoj pretposlednji sing koji nosi naziv "Tufahije".

Foto: Promo

Brajović je pozdravljen velikim aplauzom prepune pozorišne hale, i pre izvođenja pesme "Tufahije" osvrnuo se na emotivnu prošlost iz koje je i nastala ova pesma:

Foto: Promo

- Ja sam čovek koji ne zna za geografske granice, muzika nas sve spaja, želim da širim ljubav i mir kroz moje pesme. Želeo sam da kroz pesmu opišem ljubav mog oca i moje majke. Moja majka je bila nastavnica srpskog jezika, radila je u Tuzli, a otac je studirao u Beogradu, pa je dobio poziv za služenje vojnog roka u Tuzli, nije smeo da izlazi, pa je ljubav mojoj majici iskazivao putem pisma. Našao sam njihova dopisivanja gde ju je on nazivao "tufahijo moja", te sam tako dobio inspiraciju. Osetio sam vrednost pisma,osetio sam silinu njihove ljubavi, osetio sam i kada su bili razdvojeni na relaciji Tuzla - Beograd, da je moja majka za njega bila jedina tufahija, i iz toga su nastali stihovi: "Tufahijo moja, sva od šerbeta, volim te od Tuzle do Beograda." - izjavio je Brajović prisećajući se najemotivnijih trenutaka kada je pronašao pisma.

Pink.rs

#Nagrada

#Staša Brajović

'