AKTUELNO

Srpsko glumište ostalo bez najboljeg glumca današnjice!

Istaknuti srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je prethodne noći u 49. godini. On je, na iznenađenje mnogih, pre dve nedelje hitno primljen u Institut za onkologiju.

Foto: Tanjug

Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Vest o smrti glumca potresla je čitav region ovog jutra. Od ovog vanserijskog talenta jutros su se oprostile brojne kolege i putem društvenih mreža izrazile žaljenje. Među prvima je Nataša Ninković sa kojom je glumac studirao  i često radio na filmskom platnu i daskama koje život znače. Ubrzo su svoje žaljenje izrazile i kolege sa klase - Sergej Trifunović i Vojin Ćetković, a zatim i Dragana Mićalović, Ljiljana Blagojević, Andrija Milošević, Jelisaveta Orašanin, Ivana Mihić i Saša Joksimović.

Ipak, najviše pažnje privukla je poruka Vojina Ćetkovića, kojom se on oprostio od bliskog prijatelja, kojem se u poslednjim danima našao kad god mu je bilo potrebno. On je na Fejsbuku objavio fotografiju svog najboljeg prijatelja i kratkom i veoma emotivnom  porukom se oprostio od svog kuma, ne mogavši da nađe više reči.

- Počivaj u miru - kratko je napisao. Na fotografiji  možemo videti nasmejane glumce iz mlađih dana, što nije dovoljno da prikaže 27 godina dugo prijateljstvo koje je naprasno prekinula okrutna bolest. Vojin je bio Glogovcu kum na prvom venčanju i krstio mu je sinove.

I Vojinova supruga Sloboda Mićalović napisala je emotivni status kojim se oprostila od Glogovca.

- Kume moj dobri, neka te anđeli čuvaju - piše u okviru njene objave na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ: Boda Ninković SA SUZAMA U OČIMA o glumačkim počecima Nebojše Glogovca: Odmah se videlo KO JE I ŠTA JE!

Ekipa portala Pink.rs se nakon tragične vesti uputila na Dorćol ispred zgrade pokojnog glumca i zatekla tamo njegove brojne kolege - Nikolu  Đurička, Bojana Dimitrijevića, Anu Sofrenović - koje su pružile podrušku suprugi Milici Šćepanović, koja je ostala sama sa ćerkom Sunčicom, starom svega 16 meseci.

Glogovac je tek nadavno saznao da boluje od opake bolesti i svi su se nadali da će uspeti da se izbori sa njom, ali sreća nije bila na njegovoj strani. Iza sebe je ostavio troje dece - pored ćerke koju je dobio pre nepunih dana glumac ima i sinove Miloša i Gavrila, koje je dobio u braku sa slikarkom Minom Glogovac.

Pink. rs

#Andrija Milošević

#Nataša Ninković

#Nebojša Glogovac

#Vojin Ćetković

'