AKTUELNO

Sine, znaš kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže, i pobediš, jedna je od rečenica koja će svima ostati urezana u pamćenje.

Tužna vest o smrti legendarnog srpskog glumca Nebojše Glogovca ovog jutra obišla je region. Nakon kraće i teške bolesti on je izgubio bitku za život, a ostaće upamćen kao jedan od najboljih srpskih glumaca.

Njegova karijera obiluje brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu za koje je dobio domaća i međunarodna priznanja.

Foto: YouTube screenshot

Rođen je 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene Glogovac. Glogovac je pre desetak dana hitno primljen u Institut za onkologiju, a tada su mediji pisali da je glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojem igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića, a prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana.

Foto: Tanjug

Ostaće upamćen i po ulozi u filmu "Nebeska udica" u kom je imao ugrao glavnu ulogu Kaje, mladog i perspektivnog košarkaša. Jedna scena iz ovog filma postala je viralna, a njom su poslednjih dana Glogovcu pružali podršku korisnici društvenih mreža.

Sine, znaš kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobediš - čuvena je rečenica iz "Nebeske udice" koju svi pamte.

Glogovac je imao zapažene uloge i u serijama "Porodično blago", "Vratiće se rode", kao i u filmovima "Munje", "Hadersfild" i mnogim drugim.

Pink.rs

#Nebojša Glogovac

#preminuo

'